Laila Bagge
Laila Bagges konsert föll inte alla i smaken.

Laila Bagge anklagades för "Coronafest" av granne

Laila Bagge arrangerade en konsert på sitt balkongtak. På plats fanns både grannar och syskon. Men glädjen blev inte långvarig.


Laila Bagge, 47, såg ett klipp på tenoren Jacques Radinson och pianisten Dorota Zarowiecka som sjöng och spelade för sina grannar från en balkong på Södermalm i Stockholm.

Laila blev inspirerad av klippet och kände att hon ville göra något liknande för sina vänner och grannar.

"Jag har dessutom inte träffat mina syskon sedan två månader tillbaka och kände att jag ville göra något för dom och för alla grannar som jag egentligen inte känner, men jag tror vi alla delar samma känsla just nu med allt som händer runt om oss. Alla behöver bli lite upplyfta och känna lite glädje just nu!", skriver Laila på Instagram.

Sagt och gjort – Laila gick runt till ungefär 20 hus i sitt kvarter och berättade – på avstånd såklart – för sina grannar om planerna. På lördagen skulle hon bjuda på en konsert.

Laila Bagge bestämde sig för att göra något fint för grannar och vänner. Men alla uppskattade inte gesten. Bildkälla: Stella Pictures.

"Stäng ner omedelbart"

 "Alla var glada som jag pratade med och när lördagen kom så satt man och väntade i sina trädgårdar på att konserten skulle börja vilket var 16.30!", skriver Laila.

På lördagen satte Laila satte fram högtalare och mikrofon på sitt balkongtak. Hon hade bokat en operasångare och en konsertpianist. 

Några av Lailas vänner och syskon var på plats och satt i trädgården med avstånd från varandra. 

Laila Bagges konsert hann bara pågå i 25 minuter innan någon kom och klagade. Bildkälla: Instagram/lailabagge

Men efter att konserten pågått i 25 minuter så var det slut på det roliga. Då kom det nämligen en kvinna och hennes man från området och klagade. Personen undrade vem som bar ansvaret och ville att de skulle stänga ner omedelbart.

Laila svarade att det bara var fem minuter kvar av konserten och att hennes tanke hade varit god. Efter mycket om och men så svarade den gnälliga grannen att de väl "får stå ut fem minuter till".

"Började faktiskt att gråta"

"Jag vet inte men helt ärligt, luften gick ur mig efter att personen gått och jag började faktiskt att gråta. Att man inte har mer tålamod dessa tider eller kan se det goda eller låta andra få njuta i 30 minuter är något jag inte kan förstå framförallt i dessa tider, skriver Bagge på Instagram.

Hon berättar även att någon hade ringt Aftonbladet och sagt att Laila hade haft fest och att polisen blivit tillkallad. Något som inte stämmer. 

Att polisen kom till platsen stämmer inte, berättar Laila Bagge. Bildkälla: Stella Pictures.

I kommentarsfältet hyllas Laila för sitt fina initiativ.

"Helt underbart gjort! Hade du varit min granne, hade jag helt klart utnämnt dig till årets granne"

"Så häftigt. Tack för kvällens ståpäls. Kram från södra Skåne"

"Så bra gjort av dig, ta ett rockband nästa lördag. Se till att dom börjar 06:30-10:30"

"Det var fint gjort av dig. Synd att det alltid ska vara nån som ska gnälla och klaga!"

"Tänk vad en människa kan förstöra när hundra andra bara är glada. Försök se bortom den som klagade. Problemet ligger hos den personen inte hos dig. Fint gjort och har så stor förståelse till all sorg som är runt dig och så många andra".

Se mer om Lailas konsert i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?