Stockholm

Kändisarna som har varit ihop med minderåriga: "Hon var 13"

Bill Wyman, Fergie, Paul Walker och Jerry Seinfeld
Bill Wyman, Fergie, Paul Walker och Jerry Seinfeld har alla varit ihop med minderåriga.

Skådespelaren Paul Walker dejtade två 16-åringar, rockstjärnan Jerry Lee Lewis gifte sig med sin 13-åriga kusin och regissören Luc Besson inledde en relation med en 15-årig flicka – det här är kändisarna som har varit ihop med minderåriga personer.

Läs mer

I en tråd på Twitter så har användaren @peakyblyndrs sammanställt riktigt obehaglig fakta. Det handlar om både manliga och kvinnliga kändisar som de senaste decennierna har haft relationer med minderåriga – och det riktigt vänder sig i magen när vi läser det här. 

Vad som är lagligt skiljer sig i olika länder, men till den här artikeln har vi valt de fallen som rör personer är under 18 år. Vi vill varna känsliga läsare.

1. När Elvis Presley var 25 år gammal så träffade han 14-åriga Priscilla Beaulieu, som han senare kom att gifta sig med. Nyheter24 har tidigare skrivit om de pedofilanklelser som har riktats mot Elvis.

Elvis Presley och Priscilla blev ett par när hon var 14 år gammal. De gifte sig åtta år senare. Bildkälla: Stella Pictures.

2. Milo Ventimiglia var 29 år när han började dejta Hayden Panettiere, som då var 17 år. De väntade till efter hennes 18-års dag med att göra sin relation offentlig.

Milo Ventimiglia och Hayden Panettiere. Bildkälla: Stella Pictures.

3. Rapstjärnan Tyga var 24 år när han började träffa Kylie Jenner som då bara var 16 år gammal. Deras relation blev däremot inte helt offentlig förrän Kylie hade fyllt 18 år. Då hade de redan varit ett par i två år, och i låten "$timulated” så rappade Tyga om hur han hade sex med Kylie när hon var 17 år.

Kylie Jenner och Tyga inledde sin relation när hon var 16 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures.

4. Den franska regissören Luc Besson var 31 år gammal när han inledde en relation med den då 15-åriga barnskådespelaren Maïwenn Le Besco, som han träffat första gången redan när hon var 12 år.

De gifte sig när Maïwenn var 16 år gammal och var gravid med deras dotter, något som Daily Mail har skrivit om. 

Luc Besson har senare hävdat att deras relation låg till grund för filmen "Léon: The Professional" som kom att bli den då 12-åriga Natalie Portmans stora genombrott.

I Franrike är åldersgränsen för att få gifta sig 18 år men med föräldrars godkännande kan ett bröllop ändå genomföras, skriver organisationen Girls not brides, vars mål är att stoppa barnäktenskap världen över.

Luc Besson år 2014. Bildkälla: AP Photo/Pavel Golovkin/TT Bild

5. Dakota Johnsons föräldrar, skådespelarna Don Johnson och Melanie Griffith träffades när Melanie ännu var ett barn. Melanie var bara 14 år gammal när hon träffade den då 22-åriga Don Johnson under inspelningen av filmen "The Harrad Experiment", något som rapporterats av NBC.

De flyttade ihop när hon var 15 år gammal och förlovade sig på hennes 18-års dag.

Don Johnson och Melanie Griffith. Bildkälla: Stella Pictures.

6. När Aerosmith-sångaren Steven Tyler var 25 år gammal blev han ihop med den då 16-åriga Julia Holcomb. Julia hade haft en tuff uppväxt och efter hennes 16-års dag så skrev Julias mamma över förmyndarskapet åt Steven Tyler. 

Enligt Julia så gjordes detta för att Steven skulle kunna ta med Julia på turnéer över hela USA. Julia har berättat att Steven slängde hennes p-piller och ville ha barn med henne. När Julia sedan var gravid i femte månaden tvingade Steven henne till abort, skriver Jezebel. Du kan läsa hela Julias gripande berättelse här.

Steven Tyler. Bildkälla: Stella Pictures.

7. Skådespelaren Wilmer Valderrama har en lång historia av ett träffa minderåriga tjejer. När han var 21 år så dejtade han den då 16-åriga Mandy Moore. När Wilmer var 24 år så var han ihop med den då 17-åriga Lindsay Lohan. Som 29-åring så dejtade Wilmer den då 17-åriga Demi Lovato.

Wilmer Valderrama och Demi Lovato. Bildkälla: van Agostini/Invision/AP/TT Bild

8. När Rolling Stones-basisten Bill Wyman var 47 år gammal inledde han en relation med den 13-åriga Mandy Smith. De hade sex för första gången när hon var 14 år gammal. Bill och Mandy gifte sig när hon var 18 år gammal. De skilde sig två år senare.

Mandy Smith och Bill Wyman träffades när hon var 13 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures.

– Du kan aldrig få tillbaka den tiden av ditt liv. Din barndom kan du aldrig få tillbaka. Jag kunde aldrig få det, berättade Mandy i en intervju med Daily Mail år 2010.

Ännu en creepy detalj är att Bill Wymans son Stephen, som då var 30, år 1993 gifte sig med Mandy Smiths 46-åriga mamma.

9. Black Eyed Peas-stjärnan Fergie var 23 år gammal när hon blev ihop med den då 16-åriga Justin Timberlake

– Justin och jag brukade gå ut ihop och ha roligt och hångla, har Fergie berättat i en intervju med Cosmopolitan. I samma intervju avslöjade hon även att paret åkte till Hawaii ihop, skriver Us Magazine.

Fergie inledde en relation med Justin Timberlake när han var 16 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures.

10. När basketstjärnan Kobe Bryant var 21 år så började han dejta den då 17-åriga Vanessa Laine.

11. Led Zeppelin-gitarristen Jimmy Page var 28 år gammal när han inledde en relation med den då 14-åriga modellen Lori Maddox, något som rapporterats av Uncut. Förhållandet hölls hemligt eftersom hon var ett barn och han redan hade en flickvän. Page lämnade Maddox när hon fyllt 16 år.

Jimmy Page år 2018. Bildkälla: Rebecca Cabage/Invision/AP/TT Bild

12. Skådespelaren Paul Walker var 28 år gammal när han började dejta den 16-åriga Aubrianna Atwell. Vid tiden för sin död år 2013 så var Paul tillsammans med Jasmine Pilchard-Gosnell

De inledde sin relation när hon var 16 år gammal och han var 33, något som tidningen Jalopnik uppmärksammade i en artikel med rubriken "När ska vi prata om att Paul Walker hade relationer med minderåriga flickor?".

13. Jerry Lee Lewis var 22 år gammal och hans skilsmässa hade ännu inte gått igenom innan han gifte sig med sin 13-åriga kusin Myra Gale Brown. Det blev en stor skandal i slutet av 50-talet, något som har uppmärksammats i flera tidningar genom åren, bland annat av Medium.

Jerry Lee Lewis gifte sig med sin 13-åriga kusin Myra. Bildkälla: AP/TT Bild

14. Komikerstjärnan Jerry Seinfeld var 39 år gammal när han började dejta den då 17-åriga Shoshanna Lonstein år 1993, något som Gawker har skrivit om.

Jerry Seinfeld och Shoshanna Lonstein. Bildkälla: Stella Pictures.

15. R. Kelly var 27 år gammal när han blev ihop med den 15-åriga sångerskan Aaliyah. Första gången de träffades var hon bara 12 år gammal.

R. Kelly och Aaliyah gifte sig den 31 augusti 1994. Då var Aaliyah 15 år gammal. Nyheter24 har tidigare skrivit om flera av de anklagelser som riktats mot R. Kelly de senaste åren. Mer om det kan du läsa här.

Aaliyah. Bildkälla: AP Photo/Jim Cooper/TT Bild

16. När skådespelaren Johnny Depp var 26 år gammal så började han dejta den då 17-åriga skådespelerskan Winona Ryder.

Johnny Depp och Winona Ryder. Bildkälla: Stella Pictures.

17. Brad Pitt var 27 år gammal när han blev ihop med skådespelerskan Juliette Lewis som då var 17 år. De var ett par i fyra år.

Juliette Lewis och Brad Pitt. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad som är lagligt skiljer sig i många länder och i USA skiljer sig lagarna för olika delstater. 

I Kalifornien – där flera av kändisarna i den här artikeln har verkat – är det till exempel olagligt att ha sex med någon som är under 18 år. Det är ett brott som kallas statutory rape (ungefär "lagstadgad våldtäkt") och kan ge både böter och fängelse i upp till tre år.

I New York är åldersgränsen 17 år och i delstater som i bland annat Washington är det 16 år som gäller.

I Sverige är den sexuella myndighetsåldern 15 år. Grooming, alltså att ta kontakt med någon under 15 år för att stämma träff i sexuellt syfte, är olagligt. Läs mer om det här på Bris hemsida.


Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.