Torsdag 29 Jul
Stockholm

Bianca Ingrossos stöd till Benjamin: "Har mått dåligt"

Bianca stöttar lillebror!
Bianca stöttar lillebror!. Foto: Instagram/biancaingrosso/benjaminingrosso

Benjamin Ingrosso är en av artisterna som har fått inkomstbidrag som plåster på såren för de inkomstbortfall i och med corona – något som många kritiserat. Nu öppnar han upp sig om tankarna kring det och får stöd av sin storasyster Bianca Ingrosso.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På uppdrag av regeringen fick Konstnärsnämnden en budget på 70 miljoner, som ska fungera som krisstipendier till de artister vars inkomst gått förlorad under coronakrisen. Det gäller dock att artisterna söker för krisstödet själva.

50 000 kronor i krispengar

En av de artister vars bolag sökt stöd är Benjamin Ingrosso, 22, rapporterar Aftonbladet. Han fick, likt många andra artister, 50 000 kronor i stipendium – vilket är den högsta summan som nämnden godkänt.

Det som har kritiserats är faktumet att Konstnärsnämnden inte tagit hänsyn till tidigare inkomster. Benjamins företag drog in fyra miljoner kronor samma år, något han nu har kommenterat på sin Instagram:

Bildkälla: Instagram

Han fortsätter skriva att han kommer att fördela bidraget på hans musiker och crew, och att han inte kommer att ta en enda krona själv.

Stöd från Bianca

Någon som visar enormt stöd till Benjamin är storasystern och influencern Bianca Ingrosso. Under Benjamins bild har hon bland annat skrivit att folk dömer alldeles för lätt i Sverige, samt att hon har mått dåligt över hur han har blivit behandlad i media:

Bildkälla: Instagram
Kommentera
Kopiera länk
Dela