Vilket yrke passar dig?
Vilket yrke passar dig? - Foto: Shutterstock

Detta borde du arbeta med – enligt ditt stjärntecken

Tror du på stjärntecken? Oavsett vad så är det ganska roligt att läsa, och det kan ibland fungera som vägledning. Om du känner dig lite vilsen i livet så har Nyheter24 listat vilket yrke du borde ha – baserat på ditt stjärntecken!


Stenbocken 22 december - 19 januari

Är du stenbock? Då anses du vara en naturlig ledare, och det finns ofta en auktoritär aura kring dig. Du är väldigt laglydig och tycker att regler och trygghet är en självklarhet. Därför säger det sig självt – du hade frodats inom lagarnas väggar. Jurist, politiker eller annat statligt arbete passar dig bra. Ett annat jobb som passar den kompetenta, noggranna stenbocken skulle kunna vara entreprenör.

Vattumannen 20 januari - 18 februari

Vattumannen är rebellen bland alla stjärntecken. De är också intellektuella, uppfinningsrika och ofta väldigt snabba på bollen. Logiskt tänkande är en styrka, i vilket yrken inom teknik kan komma bra till hands! Annars kan en karriär inom politik vara något.

Fiskarna 19 februari - 20 mars

Den kreativa och känsliga fisken har svårt för att känna sig bunden till någon eller någonting. Därför kanske du ska satsa på att utbilda dig till något kreativt, såsom inredning, foto eller dans. Dessa ger oftast en lite större frihet i livet.

Väduren 21 mars - 19 april

Här har vi ett stjärntecken som inte har särskilt svårt att säga vad hen tycker! Väduren är sällan omotiverad, utan tar sig fram i livet med ett driv och har inte särskilt höga krav på sin omgivning. Eftersom de ofta har ett gott självförtroende och gillar att vara fysiskt aktiv, kan en PT-utbildning kanske vara något.

Oxen 20 april - 20 maj

Den tålmodige oxen gillar sin trygghet och stabilitet. De utnyttjar ofta sina sinnen till fullo, och människor födda inom oxens tecken är väldigt ofta målinriktade personer. Ett yrke som grafisk designer skulle därför mätta deras sinnen, men arbete inom exempelvis restaurang skulle också passa.

Tvillingarna 21 maj - 21 juni

Tvillingarna anses vara det smartaste tecknet, grattis till er! Men med intellekt kommer även ett sämre tålamod, därför är ett 9 till 5-jobb inte riktigt tvillingarnas grej. De ser hellre att dagarna skiljer sig åt året runt. Att göra karriär inom media, marknadsföring eller reklam skulle därför passa som handen i handsken för tvillingen!

Kräftan 22 juni - 22 juli

Blir en person med stjärntecken kräfta anställd på ett arbetsplats, så är det sällan cheferna blir besvikna. Kräftan är plikttrogen med ett utmärkt minne, vilket arbetsgivare inte har något emot. De är även duktiga på språk, men gillar inte att skryta om sig själv. Att arbeta inom vård eller skola, där man oftast har väldigt ansvarsfulla roller, skulle därför passa kräftan.

Lejonet 23 juli - 22 augusti

Det finns två sidor av ett mynt hos lejonet. Å ena sidan är de godhjärtade och välvilliga, men å andra sidan kan de beskrivas som egocentriska och självupptagna. Dock är lejonet duktigt på att drömma stort och vara riktigt modiga. Kreativa yrken kan därför vara något; exempelvis inom sång och musik.

Jungfrun 23 augusti - 22 september

Pedantiska, men ack så vackra, jungfrur anses vara det snyggaste stjärntecknet. De är väldigt noggranna med allt de gör, och tycker att estetik är en självklar del av livet. Många jungfrur kan till och med ses bli berömda modeller eller jobba inom skönhet – exempelvis fransar, smink och mode.

Vågen 23 september - 22 oktober

Vågen har lätt för att se det vackra i livet, både när det kommer till utseende och miljö. Därför kan de lätt ses som snobbiga och ytliga, men denna egenskap kan komma till hands i yrken som design eller reklam!

Skorpionen 23 oktober - 21 november

Det mest mystiska tecknet brukar vara skorpionen. Utåt sett visar de oftast en neutralitet, men inombords strömmar det av tankar och känslor. Därför kan yrken inom psykologi eller personlig utveckling kanske vara något?

Skytten 22 november - 21 december

Skytten är på ständig jakt. Efter vad brukar variera, men en sak är säker – de vill alltid framåt i livet och har inte svårt för förändring. Därför kan projektledare eller författare passa skytten, som alltid letar efter det bästa livet kan ge.

Källa: Studier.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på stjärntecken?
Tack för din röst!