Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paow försvarar deltagare efter omtalade skandalen i Paradise Hotel

- 08/07/2020, 13:25 -

Det var tidigare i veckan som ett klipp från danska upplagan av Paradise Hotel gick viralt. Klippet mötte så stark kritik att det slutligen togs bort.

Det var redan i januari som det omtalade avsnittet av danska Paradise Hotel sändes men det är inte förrän nu det blivit viralt i Sverige och Norge efter att Instagramkontot ”Dyngbaggegalan” uppmärksammat händelsen. Klippet har visats över en halv miljon gånger, har tusentals kommentarer – och folk är rasande. 

Det som händer i avsnittet är att deltagarna befinner sig på en parcremoni då programledaren Rikke Gøransson frågar deltagaren Sarah Dohn, 18, om deltagaren Türker Alici är hennes typ.

Sarah har mött stark kritik. Bildkälla: NENT GROUP

– Alltså lite, men jag tycker inte så mycket om utlänningar men han är absolut någon jag raggat på om han inte varit från utlandet, svarar Sarah Dohn då.

Paradise Hotel Danmark
Klipp från programmet. Bildkälla: Dyngbaggegalan

– Jag vet inte hur jag ska tolka det?, frågar sig programledaren.

Sarah Dohns svarar:

– Det är inte för att jag är rasist, men jag brukar inte vara intresserad av utlänningar.

Programledaren säger då. 

– Vi kanske ska gå vidare innan du ställer till det för dig. 

På grund av totalt ramaskri valde produktionsbolaget slutligen att ta bort avsnittet överallt. 

Försvaras av Paow

En av de som reagerade starkt på klippet var Smail Alihodzic

"Det värsta är att alla bara står där och skrattar", skriver Smail. Bildkälla: Instagram

Men någon vars kommentarer skiljde sig ur mängden, det var Paulina "Paow" Danielsson

Hon menade att det var klumpigt sagt av Sarah men att hon antagligen inte menade det hon sa. 

"Man kan ha en typ man attraheras mer av", skriver Paow. Bildkälla: Instagram

"Hon uttrycker sig klumpigt tror jag. Tror hon menar att det inte är hennes typ, jag föredrar ljusa killar rent attraktionsmässigt liksom", skriver Paow. 

Många användare blir rasande på Paows svar men hon skriver då att hon själv har en typ och föredrar ljust hår och blå ögon. 

"VAR NERVÖS"

Sarah har nu talat ut i den danska tidningen Ekstrabladet där hon säger att hon inte ville såra den manliga deltagaren – och att det var därför hon sa som hon sa.

– Det jag säger kommer av ren nervositet. Rikke frågar om Türker är min typ. Det är han inte, men jag vill inte såra honom. Så jag försöker säga att han inte är min typ på ett trevligt sätt, men jag gjorde bort mig eftersom jag var väldigt nervös. Det kom ut väldigt fel., säger hon.