Söndag 17 Okt
Stockholm

Fem serier att kolla på i höstmörkret

Behöver du tips på serier att kolla på nu när hösten smyger sig på?
Behöver du tips på serier att kolla på nu när hösten smyger sig på?. Foto: Bildkälla: Unsplash.

Det är lätt att känna sig deppig under hösten. Det blir mörkare, kallare och i och med corona kan vi knappt umgås med vänner längre. Det mysigaste man kan göra då är väl kanske att tända lite ljus, äta något gott och sätta på en riktigt bra serie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Älska mig säsong 2 

Denna serie har hyllats till skyarna sedan säsong 1 släpptes, hösten 2019. Den vann till och med pris för "Årets TV-drama" på Kristallengalan. 

Josefine Bornebusch, som vi är vana att se som "Mickan" i Solsidan har både regisserat, skrivit manus och spelar huvudrollen i mästerverket. "Älska mig" är, som namnet kanske avslöjar, en dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom kärlek, vänskap, sorg och familjetrauman. 

Som tittare får vi följa med i flera olika livsöden varav alla har en sak gemensamt – de strävar efter att bli lyckliga och ha en fungerande vardag. Men som alla vet så möter man alltid en rad hinder på vägen. 

En mycket efterlängtad andra säsong finns nu på Viaplay. 

"Älska Mig" säsong 2 innehåller en hel del känslor. Bilkälla: YouTube/Viaplay.

Kärlek och Anarki

Den nya serien Kärlek och Anarki har blivit enormt omskriven sedan den kom ut på Netflix förra veckan och fått väldigt fina recensioner. Serien är skapad av Lisa Langseth och producerad av Felix Herngrens produktionsbolag FLX som även har gjort Störst av allt. 

Den här dramakomedin handlar om konsulten Sofie som får en oväntad relation med den unga i IT-teknikern Max på hennes nya jobb. Ganska snabbt uppstår en slags vuxenlek full av utmaningar mellan dem.  

Serien har hyllats av flera tidningar och Svenska Dagbladet kallar det "den bästa svenska dramakomedin på 15 år". 

Avsnitten är 20-30 minuter och därför perfekta för att sträckkolla. 

Björn Mosten och Ida Engvoll spelar huvudkaraktärerna i Kärlek och Anarki. Bildkälla: Anders Wiklund/TT.

The Crown säsong 4 

Sträckkollade du också de tre tidigare säsongerna om det brittiska kungahuset? Tänkte väl det. 

Efter en lång väntan är det den 15 november äntligen dags för en fjärde säsong på Netflix. Denna gång introduceras en av de kändaste personerna som varit del av det brittiska kungahuset, nämligen Prinsessan Diana. Ja, du läste rätt. 

I säsong fyra får vi följa både Dianas och Charles stormiga relation men även ta del av det drama och krig som faktiskt pågick vid den tiden serien utspelar sig. Vi blir även introducerade till en ny karaktär, som minst sagt är historisk. Nämligen självaste "järnladyn", Margaret Thatcher

Harry och Williams mamma kommer spelas av Emma Corrin, 24, medan premiärministern Thatcher spelas av Gillian Anderson, 53. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om The Crown.

I säsong fyra av The Crown får vi äntligen följa Lady Di. Bildkälla: Netflix/YouTube. 

Emily in Paris

Här har vi en riktig vattendelare till serie. Emily in Paris kom till Netflix i början av oktober och har sedan dess blivit mycket omskriven i mängder av internationella medier. Vissa har kallat den klyschig, stereotypisk och "cringe" medan andra menar att den är mysig och får en att skratta. 

Serien handlar om amerikanska Emily som får sitt drömjobb, vilket innebär att hon behöver flytta till Paris. Därifrån får vi följa hennes jakt på kärlek, utmaningar i arbetslivet och kulturkrocken som uppstår när man flyttar från Chicago till Frankrikes huvudstad. 

Lily Collins, 31, som spelar huvudpersonen Emily, berättar i en intervju med Vogue att serien kom vid en perfekt tidpunkt. 

– Det har varit så mycket mörker för alla 2020 – det är fantastiskt att få folk att skratta och fly verkligheten ett tag, säger skådespelerskan till Vogue

Igår kom beskedet om att serien får en säsong två. 

Emily in Paris har både hyllats och sågats av kritikerna. Bildkälla: Stella Pictures.

The undoing

Om du föredrar skräck och spänning framför feelgood-serier så kan det här vara något för dig. The Undoing är en psykologisk thriller som handlar om terapeuten Grace Fraser som bor i New York med hennes man Jonathan och deras son Henry. En familj som verkar ha ett ganska perfekt liv, tills ett mord sker och allt vänds upp och ner. 

I huvudrollen ser vi ikonerna Nicole Kidman, 53, och Hugh Grant, 60. Serien är baserad på boken ”You should have known” av Jean Hanff Korelitz och regisserad av danska Susanne Bier.

Vill du ha en riktigt nervkittlande rysare att titta på i höst så är det värt att ge The Undoing en chans. Serien finns på HBO

Psykologithrillern The Undoing finns på HBO. Bildkälla: Stella Pictures.
Kommentera
Kopiera länk
Dela