Känd festfixare döms för barnvåldtäkt

- 02/10/2020, 11:43 -

En man i 50-årsåldern döms till två år och sex månaders fängelse efter att han ska ha våldtagit, misshandlat och utpressat en 14-årig pojke.

Det var under fredagsförmiddagen som den kända festfixaren dömdes på tre åtalspunkter i tingsrätten. Domen rör våldtäkt mot barn genom samlag i en park, kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte samt misshandel av samma barn.

Mannen i 50-årsåldern ska bland annat ha groomat en 14-åring pojke genom dejtingappen Grindr. När de båda träffas våldtar festfixaren pojken analt. Pojken uppger att han gråtit och sagt att han har ont, men att festfixaren inte brytt sig om det.

Skärmdump på konversationen. Bildkälla: POLISEN

Totalt träffas de fem gånger. De träffas fem gånger då pojken ska ha varit  rädd för festfixaren eftersom han då börjat med utpressning, skriver Aftonbladet.

Mannen hotade sedan med att sätta upp bilder på pojken i hela bostadsområdet. Pojken frågade då mannen vad han kunde göra för att bilderna skulle raderas. Mannen svarade då att han ville träffas en sista gång och att pojken då skulle betala honom 3 500 kronor samt be om ursäkt för att han betett sig illa.

Festfixaren menade bland annat att pojken skulle haft sexuellt umgänge med andra då de inte träffats på ett tag. 

Platsen där våldtäkten ska ha ägt rum. Bildkälla: POLISEN

När pojken sagt att han inte velat ses mer ska tonen hos festfixaren blivit ännu mer hotfull. Festfixaren ska då ha utsatt pojken för hotfulla sms och misshandel under senare möten.

Festfixaren. Bildkälla: POLISEN

I förhör har festfixaren uppgett att pojken sagt att han är 17 år gammal och att han inte haft någon anledning att ifrågasätta det.

Festfixaren själv nekar till brott.

Han döms till två år och sex månaders fängelse.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om den svenske skådespelare som greps i Florida efter att ha haft sex med en minderårig flicka.