Fredag 14 Maj
Stockholm

Margaux ord om festkvällen med Ebba Busch Thor bortklippta

Margaux Dietz och Ebba Busch Thor
Margaux Dietz och Ebba Busch Thor möts av kritik efter festkvällen. Foto:

Margaux Dietz och Ebba Busch Thor hade en helkväll på stan – och när det var dags att knyta ihop säcken så fick Margaux skjuts hem av Säpo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har stormat rejält kring influencerprofilen Margaux Dietz, 30. I podden "Margaux & Theo" så berättade Margaux tidigare i veckan om sin födelsedagsfest – det blev lunch, drinkar, partybuss fullastad med sprit och 300 shots på en Stureplanskrog.

Margaux nära vän, partiledaren Ebba Busch Thor, var även hon med under den senare delen av firandet.

Ebba mötte upp Margaux i den sistnämndes hem, sedan begav de sig med ett gäng bestående av "åtta tjejer och Viktor Frisk" till restaurangen Tak i Stockholm.

Efter middagen kände Margaux att hon hade gjort sitt, och bestämde sig för att åka hem. Men det blev varken Uber, Voi eller en promenad. Det blev Säpo.

– Då kände jag att: ”Nej, nu har jag kört tillräckligt här” och då fick Ebbas livvakter köra hem mig, berättade Margaux i podden.

– Det är aldrig fel att bli hemskjutsad av Säpo, kontrade då Theo.

Margaux Dietz fyllde 30 och firade med en riktigt blöt fest. Bildkälla: Stella Pictures.

Kritik från flera håll

Det faktum att Säpo användes för att köra hem Margaux har nu väckt reaktioner på sociala medier. Annika Strandhäll går ut hårt. På Twitter skriver hon:

"Ebba Busch borde förklara sig! En partiledare glider in på en fest med massa berusade och sedan drar ned på stan. Exakt det FHM och statsministern sagt att man inte ska göra. Sedan används SÄPO som partiledarens egen Uber-tjänst".

Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima skriver att "KD-ledaren leker Allan Ballan och låter Säpo-vakter skjutsa hem Margaux Dietz".

Andra reaktioner lyder:

"Att Säpo ska leka taxi åt influencers bekostad av skattebetalarna"

"Jaha Säpo är fylletaxi? Säpo!"

"Ebba går på kändisfest i coronatider. Bra förebild? Och sen får hennes livvakter köra hem ett fyllo".

Andra tar både Ebba och Margaux i försvar och menar att det handlar om att Strandhäll är avundsjuk.
Ebba Busch Thor möts av massiv kritik. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Censurerat podden

Nu har poddavsnittet där Margaux och Theo pratar om firandet redigerats kraftigt, något som Aftonbladet var först med att avslöja. Den biten där Theo och Margaux pratar om Säpo-resan är nu helt enkelt bortklippt.

Perfect Day producerar podden, och i en kommentar till Aftonbladet säger de att de ska återkomma om varför avsnittet klippts om. 


Kommentera
Kopiera länk
Dela