Torsdag 22 Februari 2024
Annika Strandhäll rasar över Ebba Buschs beteende. - Foto: Bildkälla: Erik Simander/TT & Stella Pictures.

Strandhälls hårda krav på Ebba Busch efter Säpo-skandalen

Ebba Busch firade sin väninna Margaux Dietz för två helger sen när hon fyllde 30. Margaux berättar nu detaljer från festen i sin podcast och det visar sig att hon blev hem skjutsad av Buschs livvakter, vilket Annika Strandhäll anser som högst olämpligt.


För två helger sedan fyllde influencern Margaux Dietz 30 år. Detta firades med en rejäl fest, som bland annat en viss partiledare deltog i. Dietz berättar i sin podd att det vid ett tillfälle beställdes in 300 hot shots.  

Att Dietz och Krisdemokraternas partiledare Ebba Busch, 33, är nära vänner är sen gammalt. Faktum är att partiledaren agerade vigselförrättare på Dietz bröllop 2019. De har flera gånger setts festa ihop, men nu kommer det fram en detalj som får tidigare socialminister Annika Strandhäll, 45, att ryta ifrån. 

Det visar sig nämligen att Dietz vid slutet av kvällen fått skjuts hem av Buschs livvakter. 

Margaux Dietz och Ebba Busch på Elle-galan 2020. Bildkälla: STELLA Pictures/Jari Kantola.

"Ebba borde förklara sig för svenska folket" 

"Vi befinner oss just nu mitt i en pandemi som kräver massa människors liv. Som ledande politiker har vi ett ansvar att försöka föregå med gott exempel. Inte minst i ett läge då vi kräver stora uppoffringar av resten av befolkningen.", skriver Strandhäll på Facebook. 

Strandhäll tycker att det är oseriöst och häpnadsväckande att en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten festar med massa människor på stan på det här sättet.  Hon menar på att detta är exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra.

"Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad vännina.", fortsätter hon Facebook-inlägget. 

Strandhäll avslutar med att Ebba Busch borde förklara sig för svenska folket. 

Annika Strandhäll tycker att Ebba Buschs beteende är häpnadsväckande. Bildkälla: Twitter.

Kristdemokraternas förklaring 

Kristdemokraterna svarar med att Dietz bara ska ha åkt med i Buschs bil en bit på vägen. Presschef Per Gudmundson säger till Aftonbladet att Busch har följt alla rekommendationer och att en vän åkte med henne en bit på vägen.

”Ett skyddsobjekt har inte personskydd av fri vilja, utan tvingas tvärtom inskränka sin frihet. Hur en partiledare förflyttar sig på såväl fritid som arbetstid avgör Säpo. Inom de ramarna måste man ändå försöka ha ett normalt liv”, säger Gudmundson till Aftonbladet.

/
/
Senaste nytt

SBU: Ryssland attackerar med nordkoreanska vapen

Larm: Fruktat hästvirus på gård i Skåne

En hästgård i Skåne har tvingats stänga ner sedan drabbats av det fruktade hästviruset EHV-1, rapporterar Ystad Allehanda. Upptäckten gjordes under onsdagen, då en häst i stallet provtogs efter att ha fått feber och uppvisat neurologiska symptom.

Nytt avtal om hyran för kommunala bolaget

Det kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder höjer hyran för sina 28 000 lägenheter med 5,35 procent från första januari 2024 och 4,69 procent i snitt under 2025, rapporterar Hem & Hyra. Det efter att man kommit överens med Hyresgästföreningen i ett tvåårigt avtal.

Larmet: Barn fick brännskador på sjukhus

Regioner runtom i Sverige har delat ut värmekuddar och värmedynor som gett patienter brännskador och blåsor. Enligt en anmälan ska det sannolika finns ett "mörkertal" av liknande produkter.

Avgörandets stund för Nikki Haley

Det har utmålats som "vinna eller försvinna" för Nikki Haleys satsning på Vita huset. Den förra FN-ambassadören ligger under rejält mot expresident Donald Trump inför helgens primärval i hemstaten South Carolina.

Andersson: Kristersson backar från vårdlöftet

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson anser att statsministern sviker ett löfte om att skjuta till resurser till vården. Det går inte att lita på vad Sveriges statsminister säger.