Måndag 23 Maj
Stockholm

Peg Parneviks känga efter valvakan i SVT: "Synd om er"

Peg Parnevik
Peg Parnevik möts av hat efter sin medverkan i SVT. Foto: SVT, Stella Pictures

Peg Parnevik var en av de inbjudna till SVT:s direktsända valvaka för det amerikanska presidentvalet. Peg hann knappt myggas av innan hatet strömmade in.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Artisten Peg Parnevik, 25, var en av många som gästade SVT:s valvaka. Peg är till stor del uppvuxen i Florida, och var inbjudan till tv-soffan för att uttala sig om det amerikanska presidentvalet.

– Jag tror att Florida kommer att rösta på Trump, men jag vill ändå tro på mina vänner och alla unga som har röstat för första gången i år att dom vill se en förändring. Och dom hoppas på Joe Biden, sa Peg i direktsändningen från SVT:s studio. 

Peg Parnevik gästade SVT:s valvaka. Bildkälla: SVT

"Hoppas du dör"

På sociala medier trendade snabbt Pegs namn, och hon hånades från både höger och vänster. Även på Instagram möttes Peg av hatkommentarer.

“Tyvärr kan du inte påverka amerikanska väljare din efterblivna flata #trump2020”, kommenterade ett trollkonto på Pegs Instagram.

Ett mejl Peg fick löd:

“Du vill inte bo i USA om Trump e president hoppas du dör din äckliga jävla hora vi vill inte ha dig här i Sverige så åk hem!!!”.

Peg Parnevik möttes av hat. Bildkälla: Instagram/pegparnevik

En annan person utan profilbild skrev att Peg “kan sitta i TV-soffan och lipa över att du inte kommer åka tillbaka så länge Trump är president”.

Peg Parnevik svarade på kritiken. Bildkälla: Instagram/pegparnevik

"Jag ber folk..."

I en serie storys på Instagram så svarar Peg nu på de sjuka kommentarerna hon har fått. Peg menar att hon själv är medveten om hur privilegierad hon är. Hon förklarar också varför hon håller på Joe Biden.

“Jag ber folk rösta på Biden på grund av de som lider, rösta för dom som känner någon som dött av covid, rösta för dom som dött i skolskjutningar, för dom med studentlån, för dom som inte har tillgång till sjukvård. Rösta fan inte för mig, jag klarar mig oavsett vem som vinner. Rösta för dom som inte har det lika bra”, skriver Peg.

Till de som har drevat mot Peg från anonyma trollkonton har hon bara en sak att säga:

“Ni kan ju hata på mig med stolthet, inte bakom ett trollkonto. Hahaha jag tycker synd om er”, skriver hon på Instagram Story.

På Instagram har Peg en hälsning till de som gömmer sig bakom trollkonton. Bildkälla: Instagram/pegparnevik
Kommentera
Kopiera länk
Dela