Abbe Blattelitos öppna brev till allmänheten: "I am back"

Abbe ”Blattelito” Alsaadi har skrivit ett öppet brev till sina följare på Facebook och inlägget har rört upp många känslor hos allmänheten.


Det var i juli förra året som tingsrätten dömdes influensern Abbe ”Blattelito” Alsaadi till 18 års fängelse för mordet på sin tidigare flickvän. I anklagelserna stod det att han ska ha tagit hennes liv genom att injicera henne med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. 

Kvinnans 3-åriga dotter befann sig i lägenheten när händelsen ska ha inträffat. 

Abbe var en stor Instagramprofil med hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på Instagram och en egen Youtubekanal. Han var då ökänd för sina provokativa videos, och hade ett långt brottsregister.

Abbe Blattelito medverkade i dokumentären "I huvudet på en gärningsman". Bildkälla: TV3
Ex-flickvännen Annie tillsammans med sin dotter. Bildkälla: I huvudet på en gärningsman

Abbe överklagade domen och som advokat hade han Leif Silbersky. Det hela slutade med att Abbe friades från mord men fälldes på en rad andra punkter. Bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel och grovt vapenbrott.

I den slutliga domen stod det att det ”inte går att få en entydig och klar bild av vad som inträffade” i samband med kvinnans död. Åklagaren lyckades styrka att influensern injicerade exflickvännen med tramadol – men inte med vilken mängd. Eftersom kvinnan tidigare tagit tramadol på eget bevåg var det "inte ställt bortom rimligt tvivel att hon själv tagit drogen även i samband med sin död", resonerade hovrätten.

"Im back"

Idag är Abbe ute från fängelset vilket han nu berättade om i ett uppmärksammat inlägg på Instagram. 

"I am back bitches. Och jag har huvudet högre än någonsin", skrev han bland annat. 

Efter ett par timmar blev inlägget anmält och borttaget. 

Läs mer: Så lever Abbe Blattelito idag

Nu berättar Josef Loco om vänskapen med Abbe Blattelito

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

1 timme sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.