Måndag 23 Maj
Stockholm

Abbe Blattelitos öppna brev till allmänheten: "I am back"

Abbe ”Blattelito” Alsaadi har skrivit ett öppet brev till sina följare på Facebook och inlägget har rört upp många känslor hos allmänheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var i juli förra året som tingsrätten dömdes influensern Abbe ”Blattelito” Alsaadi till 18 års fängelse för mordet på sin tidigare flickvän. I anklagelserna stod det att han ska ha tagit hennes liv genom att injicera henne med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. 

Kvinnans 3-åriga dotter befann sig i lägenheten när händelsen ska ha inträffat. 

Abbe var en stor Instagramprofil med hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på Instagram och en egen Youtubekanal. Han var då ökänd för sina provokativa videos, och hade ett långt brottsregister.

Abbe Blattelito medverkade i dokumentären "I huvudet på en gärningsman". Bildkälla: TV3
Ex-flickvännen Annie tillsammans med sin dotter. Bildkälla: I huvudet på en gärningsman

Abbe överklagade domen och som advokat hade han Leif Silbersky. Det hela slutade med att Abbe friades från mord men fälldes på en rad andra punkter. Bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel och grovt vapenbrott.

I den slutliga domen stod det att det ”inte går att få en entydig och klar bild av vad som inträffade” i samband med kvinnans död. Åklagaren lyckades styrka att influensern injicerade exflickvännen med tramadol – men inte med vilken mängd. Eftersom kvinnan tidigare tagit tramadol på eget bevåg var det "inte ställt bortom rimligt tvivel att hon själv tagit drogen även i samband med sin död", resonerade hovrätten.

"Im back"

Idag är Abbe ute från fängelset vilket han nu berättade om i ett uppmärksammat inlägg på Instagram. 

"I am back bitches. Och jag har huvudet högre än någonsin", skrev han bland annat. 

Efter ett par timmar blev inlägget anmält och borttaget. 

Läs mer: Så lever Abbe Blattelito idag

Nu berättar Josef Loco om vänskapen med Abbe Blattelito

Kommentera
Kopiera länk
Dela