Måndag 23 Maj
Stockholm

Steffo Törnquists om Adam Alsing: "Han höll ju på att bli bra"

Steffo Törnqvist tror att Adam Alsing kanske hade överlevt om han blivit sjuk idag.
Steffo Törnqvist tror att Adam Alsing kanske hade överlevt om han blivit sjuk idag. Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

När TV4:s Steffo Törnquist insjuknade i covid-19 i oktober behandlades han med syrgas, dropp, kortison och blodförtunnande. I "P4 Extra" berättar han att han tror att vännen Adam Alsing kanske överlevt om han insjuknat senare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Programledaren Steffo Törnquist, 64, drabbades hårt av covid-19 när han insjuknade i oktober. Han hade 40 graders feber i åtta dagar och behandlades med syrgas, dropp, kortison och blodförtunnande på Sankt Görans sjukhus i Stockholm.

– Jag fick inte ner febern, jag hade 40 graders feber i åtta dagar, då blir man rätt utmattad och uttorkad, berättar Steffo i en intervju med P4 Extra. 

Steffo Törnquist insjuknade i covid-19 i oktober. Bildkälla: Stella Pictures.

"Rädd för att hamna i respirator"

I oktober hade sjukvården haft flera månader på sig att hitta de bästa sätten för att vårda coronapatienter. Steffo berättar att personalen på Sankt Göran själva sa att det hade varit mycket värre om han hamnat på sjukhus i våras.

– Nu vet vi mycket mer om hur vi ska ta hand om en sån som du. Vi lägger inte i respirator i första hand utan vi väntar och vi kör kortison och blodförtunnande och håller koll på lungorna, sa sjukhuspersonalen enligt Steffo. 

Detta lugnade Steffo eftersom han var orolig för att hamna i respirator, berättar han i P4 Extra. 

Steffo medverkade I Let's Dance 2014. Bildkälla: Stella Pictures.

"Adam höll ju på att bli bra"

Under Steffos sjukhusvistelse tänkte han mycket på vännen Adam Alsing som gick bort i april, i sviterna av covid-19, 51 år gammal. Han berättar att han tror att Adam kanske hade överlevt om han hade blivit sjuk idag istället för under våren, då covid-19 var relativt nytt för vården. 

– Adam höll ju på att bli bra. Det var det här klassiska, lite fram och tillbaks. Vi skulle träna veckan efter och sen smack, dag tio till tolv, så var det för mig också, då drog syresättningen av blodet ner och han åkte in på IVA och klarade inte respiratorvården då. Nu för tiden vet ju sjukvården det och säger: ”Se upp vid dag tio till tolv” och man mäter syresättningen hela tiden, säger Steffo i ”P4 Extra”. 

Adam Alsing blev 51 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures.

LÄS MER: 

Gry Forsell om Adam Alsing: "Det var mitt sista sms till honom"

Så blir arvet efter Adam Alsing – saknade testamente.

Laila Bagges fina ord om Adam Alsing : "Han ringde upp"

Kommentera
Kopiera länk
Dela