Steffo Törnqvist tror att Adam Alsing kanske hade överlevt om han blivit sjuk idag.
Steffo Törnqvist tror att Adam Alsing kanske hade överlevt om han blivit sjuk idag. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Steffo Törnquists om Adam Alsing: "Han höll ju på att bli bra"

När TV4:s Steffo Törnquist insjuknade i covid-19 i oktober behandlades han med syrgas, dropp, kortison och blodförtunnande. I "P4 Extra" berättar han att han tror att vännen Adam Alsing kanske överlevt om han insjuknat senare.


Programledaren Steffo Törnquist, 64, drabbades hårt av covid-19 när han insjuknade i oktober. Han hade 40 graders feber i åtta dagar och behandlades med syrgas, dropp, kortison och blodförtunnande på Sankt Görans sjukhus i Stockholm.

– Jag fick inte ner febern, jag hade 40 graders feber i åtta dagar, då blir man rätt utmattad och uttorkad, berättar Steffo i en intervju med P4 Extra. 

Steffo Törnquist insjuknade i covid-19 i oktober. Bildkälla: Stella Pictures.

"Rädd för att hamna i respirator"

I oktober hade sjukvården haft flera månader på sig att hitta de bästa sätten för att vårda coronapatienter. Steffo berättar att personalen på Sankt Göran själva sa att det hade varit mycket värre om han hamnat på sjukhus i våras.

– Nu vet vi mycket mer om hur vi ska ta hand om en sån som du. Vi lägger inte i respirator i första hand utan vi väntar och vi kör kortison och blodförtunnande och håller koll på lungorna, sa sjukhuspersonalen enligt Steffo. 

Detta lugnade Steffo eftersom han var orolig för att hamna i respirator, berättar han i P4 Extra. 

Steffo medverkade I Let's Dance 2014. Bildkälla: Stella Pictures.

"Adam höll ju på att bli bra"

Under Steffos sjukhusvistelse tänkte han mycket på vännen Adam Alsing som gick bort i april, i sviterna av covid-19, 51 år gammal. Han berättar att han tror att Adam kanske hade överlevt om han hade blivit sjuk idag istället för under våren, då covid-19 var relativt nytt för vården. 

– Adam höll ju på att bli bra. Det var det här klassiska, lite fram och tillbaks. Vi skulle träna veckan efter och sen smack, dag tio till tolv, så var det för mig också, då drog syresättningen av blodet ner och han åkte in på IVA och klarade inte respiratorvården då. Nu för tiden vet ju sjukvården det och säger: ”Se upp vid dag tio till tolv” och man mäter syresättningen hela tiden, säger Steffo i ”P4 Extra”. 

Adam Alsing blev 51 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures.

LÄS MER: 

Gry Forsell om Adam Alsing: "Det var mitt sista sms till honom"

Så blir arvet efter Adam Alsing – saknade testamente.

Laila Bagges fina ord om Adam Alsing : "Han ringde upp"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...