Gry Forsell om Adam Alsing: "Det var mitt sista sms till honom"

I "Sommar i P1" berättar Gry Forsell om det allra sista sms:et hon fick från Adam Alsing. "Jag är så arg att han är borta, han var en helt fantastisk människa".


Kvällen Gry Forsell fick sitt sista sms från Adam Alsing var hon bjuden på samma fest som honom, men tackade nej.

Programledaren Adam Alsing hann bara bli 51 år. I april gick han bort efter att ha smittats av covid-19. 

Nu berättar Gry Forsell om den sista sms-konversationen hon haft med vännen och före detta kollegan.

Valde att inte gå på festen

Under en kväll i våras var Gry Forsell bjuden till en fest som Adam Alsing gick på. Men på grund av coronariktlinjer från producenten för "Äntligen morgon" valde hon att tacka nej. 

– Det gjorde att Jonas och jag inte riktigt kände för att svänga förbi en fest som våra gemensamma vänner ville att vi skulle komma till, sade hon i P1. 

"Det var mitt sista sms till honom"

Under kvällen befann hon sig i ett mindre sällskap där det spelades sällskapsspel. 

Roligt nog handlade en av frågorna i ett av spelen om vilka som programlett Mix Megapols morgonshow i början av 2000-talet – vilket Gry och Adam gjort tillsammans. 

Gry tog då en bild på kortet och skickade det till Adam. 

– Jag filmade av kortet och skickade det till Adam som var på en fest på andra sidan stan. Han svarade: ”Bra fråga ändå” med en glad gubbe och tre röda hjärtan. Det är mitt sista sms från honom, sade hon i P1. 

Hon fortsätter: 

– Jag är så arg att han är borta, han var en helt fantastisk människa. Nu är han död jag tänker varje dag på hans familj och hans vänner som inte har Adam kvar.

MER OM ADAM ALSING: 

Laila Bagges fina ord om Adam Alsing : "Han ringde upp"

Så minns vännerna Adam Alsing: "Glad, rolig och kärleksfull"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.