Eric Saades mellobidrag – kärlekshyllning till flickvännen

- 04/12/2020, 12:33
Eric Saade berättar om egenskrivna mello-låten.

Eric Saade berättar om egenskrivna mello-låten.

Bildkälla: Instagram & Stella Pictures.

Eric Saade gör comeback i Melodifestivalen 2021 med en egenskriven låt. Han delar nu med sig av inspirationen till låten – nämligen en romantisk semester med nya kärleken.

Eric Saade, 30, är en av artisterna som kommer tävla i Melodifestivalen 2021. Det blir tredje gången han medverkar i programmet och denna gången gör han det med en egenskriven låt på engelska. 

Här är hela listan på artisterna och bidragen för Melodifestivalen 2021.

På Instagram passar Eric på att förklara motivet och inspirationen till låten. Något som även kan tolkas som en subtil hyllning till artistens nya flickvän – influencern Hanna Schönberg, 22. 

Eric Saade och Hanna Schönberg. Bildkälla: Instagram.

"Lycklig på ett nästan ohälsosamt sätt"

Eric har tidigare medverkat i Melodifestivalen med låtarna Manboy (2010) och Popular (2011) men i februari tävlar han för första gången med en låt som han själv har skrivit. 

På Instagram förklarar artisten att det är första gången på fyra år han skriver en låt på engelska och att han var på en bra plats i livet när han skrev den. 

"Under en period när jag var väldigt lycklig på ett nästan ohälsosamt sätt, skrev jag låten ”Every Minute” i slutet av sommaren", skriver Eric på Instagram

För den som följt Eric är det enkelt att lista ut vad han gjorde i slutet av sommaren. Han befann sig nämligen på en romantisk solsemester med sin nya flickvän Hanna. 

I augusti befann sig paret på Ibiza. Bildkälla: Instagram.

"Allting klaffade"

I en intervju med Expressen beskriver Eric låten "Every Minute" som en euforisk, beroendeframkallande och sexig poplåt. Han tillägger dock att den har "ett litet mörker" i sig.

Eric förklarar att det var många faktorer som ledde till att han mådde väldigt bra under sommaren, trots det annars dystra 2020. 

– Allting klaffade, allt ifrån gemenskap, vänner, kärlek. Sommaren kom och lyste upp det här året på nåt sätt, berättar han för Expressen

Eric Saade kommer tävla i Melodifestivalen. Bildkälla: Amir Nabizadeh/TT.

LÄS MER: 

Eric Saade om Hanna Schönbergs avklädda bild

Den brutala anledningen till att Eric Saade dumpade Nicole