Paolo Roberto har utretts för oaktsam våldtäkt – läggs ner

- 18/12/2020, 11:10 -

Efter att Paolo Roberto köpte sex så har han utretts för oaktsam våldtäkt. Nu läggs utredningen ner och Paolo Roberto döms till böter.

Den 15 maj tidigare i år slog Norrmalmspolisen och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning till med en razzia.

Utanför en lägenhet på den exklusiva adressen Grevgatan 10 på Östermalm i Stockholm så greps Paolo Roberto, 51.

Detta då han för 1 500 kronor hade köpt sex av en kvinna från ett av "Europas fattigaste länder".

– Du köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dit-tvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt, sa Paolo i en intervju med TV4:s Jenny Strömstedt.

Paolo Roberto
Paolo Roberto talade ut om sexköpet i TV4. Bildkälla: TV4

"Jag har utnyttjat en medmänniska", skrev Paolo på sin Instagram kort efter.

Utretts för oaktsam våldtäkt

Paolos sexköp fick konsekvenser i hans arbetsliv. Han fick sparken från i princip alla sina jobb – både från TV4, matmärket Paolos och radiokanalen Rix FM.

De senaste månaderna har Paolo Roberto utretts för oaktsam våldtäkt. Han har inte varit delgiven misstanke. 

Men nu läggs utredningen ner. Kammaråklagare Paulina Brandberg har varit förundersökningsledare i ärendet, och i en kommentar säger hon:

– Vi saknar kvinnans berättelse och uppgifter från tillfället som behövs för att jag objektivt ska kunna utreda om något har skett mot hennes vilja. Vi har utan framgång försökt komma i kontakt med kvinnan, bland annat via myndigheter i Rumänien, säger Paulina Brandberg i ett pressmeddelande.

Paolo Roberto har erkänt sexköpet och ska nu betala 15 500 kronor i böter.

– Jag har begärt in kompletterande uppgifter om mannens ekonomi och har utgått från de inkomster han har i dag när jag har fastställt storleken på dagsboten. Mannen ska betala 15 500 kronor, säger Paulina Brandberg.

LÄS MER:

Paolo Roberto: "Mina bankkonton är tömda"

Therése Lindgren i tårar: "Paolo Roberto, din jävla äckelgubbe"