Lördag 23 Okt
Stockholm

Lisa Nilsson ryter ifrån under Instagramkrig mot Alex och Sigge: "Förminskande"

Efter att ha blivit omnämnd i Alex & Sigges podcast valde Lisa Nilsson att ryta ifrån. I ett Instagraminlägg säger hon sig vara trött på att hon och andra framgångsrika kvinnor förminskas i det "grabbiga" formatet – och möts nu av både ris och ros.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var i förra årets säsong av Så mycket bättre som Benjamin Ingrosso frågade Lisa Nilsson om sidan "Braggipedia" där man helt enkelt går in och skriver ner sina bästa skryt. Benjamin hade nämligen läst Lisa Nilssons sida på braggipedia och var förundrad över sakerna hon avslöjade i sin långa text på sidan. 

Lisa Nilsson är en av kändisarna som man kan hitta på "braggipedia". Bildkälla: Stella Pictures
En del av Lisas lista på braggipedia.

Men några som inte var riktigt lika hyllande som Ingrosso – det var Sigge Eklund och Alex Shulman som tog upp ämnen i podden "Alex och Sigge" där de diskuterade bland annat Lisa.

– I hela Lisa Nilssons framtoning de senaste fem åren så har det ju legat en vrede. Det enda jag har emot den är otydligheten, som här på braggipedia. Till och med där är det ett slagfält för henne mot gubbar, där fick ni liksom, säger Alex och Sigge. 

Lisa valde under söndagen att svara på Alex och Sigges ord på sin Instagram där hon röt ifrån ordentligt.

Alex och Sigge har en av landets största poddar. Bildkälla: Stella Pictures

Det hela har nu genererat till ett bråk i kommentarsfältet. 

"Passar på att fundera lite över grabbiga poddar. Själv blev jag av expertpanelen Alex&Sigge diagnosticerad ”passivt aggressiv”. Ni tar er frihet att påstå saker - i detta fall om mig - jag tar mig friheten att uttrycka vad jag känner och tänker kring det. Jag redogör för vad ni sa om mig i er podd. Det gör mig inte till offer för den", skriver Lisa.

Sigge var snabbt på pucken och svarade:

"Märkligt att den där ”grabb-podden” så ofta klär av och kritiserar just grabbar. Märkligt att den vecka efter vecka ger sig på framför allt manlig makt. Märkligt att 55% av lyssnarna är kvinnor. Tänk om den är nåt så ovanligt som en allmänt maktkritisk podd, som driver med makten, oavsett om makten består av en manlig konstnär som koketterar med sin ytterst manliga konstnärskris (senaste avsnittet), en narcissistisk manlig politiker (senaste avsnittet), en homofobisk manlig miljardär (senaste avsnittet), en maktberusad manlig ambassadör (senaste avsnittet) - eller en kvinnlig sångerska som försöker tuta i sina Instagramföljare att hon är offer för en grabb-podd", svarar Sigge och fortsätter: 

"Du tar dig också friheten att pressa in diskussionen i ett könskrig - för att det gagnar dig kortsiktigt. Det är oansvarigt, mot både det _verkliga_ könskriget, och mot det kommande (kanske ännu viktigare) queerkriget", svarar Sigge. 

Lisas Instagraminlägg har i skrivande stund omkring 400 kommentarer. Bildkälla: thelisanilsson/Instagram

Lisa väljer i diskussionen även att försvara Mia Skäringer som också fått sig en känga av Alex och Sigge: 

"Jag känner väl till hur mkt ni försökt förlöjliga och förminska Mia Skäringer i er podd. Kallat henne narcissist osv. Lyft ur saker hon skrivit ur sitt sammanhang och framhävt era till synes medvetna misstolkningar. Förlöjligat texter där hon lämnat ut sig. Jag har aldrig fattat varför".

Inlägget har i skrivande stund omkring 400 kommentarer där Lisa möter både ris och ros men till störst del ett stort stöd från sina följare.

Vill du läsa inlägget i sin helhet så hittar du det här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela