- Foto: Foto: Stella Pictures / Ulf Palm/TT

Måns Möllers kamp för sonen – ska slå världsrekord

Måns Möllers son Viggo Möller har diagnosen autism. Nu ska Måns slå ett världsrekord för att samla in pengar till Viggo Foundation. Målet är tio Vasalopp på tio dagar.


Måns Möller, 46, har pratat om sin son Viggo Möllers autism i både sitt sommarprat 2019 och under sin medverkan i tv-programmet Stjärnorna på slottet. 

"Sådana där" barn

Måns startade Viggo Foundation för att han ansåg att det inte fanns tillräckligt med idrottsföreningar eller aktiviteter för barn med funktionsnedsättningar. När hans son Viggo skulle delta i olika träningsaktiviteter så vågade inte personalen ta ansvar för honom för att de inte hade någon kompetens för att träna "sådana där" barn.  

Så Måns blev tillslut frustrerad och startade Viggo Foundation som är till för att utveckla en träningsmodell för barn med neuropsykiatriska funktionshinder. 

Ska slå världsrekord för sonen

Måns ska tillsammans med coachen Christer Skog försöka åka tio Vasalopp på tio dagar i rad. Vasaloppet är nio mil och totalt ska de alltså åka 90 mil på tio dagar. Ifall de lyckas blir det ett världsrekord i det längsta Vasaloppet. Pengarna som tjänas kommer via sponsorer och går till Viggo Foundation. 

– Jag gjorde Vasaloppet 2014 på elva timmar och 40 minuter och efter det kunde jag inte gå på en vecka, så att göra flera Vasalopp på rad känns tufft när man inte lärt sig diagonala än. Längdskidor är krångligt och jag har ännu inte lärt mig valla. Det enda jag tar med mig in i den här fysiska utmaningen är mitt pannben, säger Måns Möller i ett pressmeddelande

Läs mer:

Måns Möllers före och efter-bild chockar fansen

Komikern i tårar när han pratar om sonen

Så gick det för prins Carl-Philip i Vasaloppet 2019


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.