Elin Härkönen
Elin Härkönen. - Foto: Cmore

Därför stoppades Elin Härkönens medverkan i Elitstyrkans hemligheter

Elin Härkönen har under de senaste veckorna varit en av rekryterna i programmet Elitstyrkans hemligheter. Men i det senaste avsnittet tvingades hon att avbryta.


Elitstyrkans hemligheter är ett svenskt program som går ut på att 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband.

Påfrestningarna är enorma och få kommer att klara hela linan ut.

Instruktörerna har tidigare tillhört SOG, Särskilda operationsgruppen, och gör ingen skillnad på män och kvinnor. Endera så klarar du av utmaningarna – eller så får du ta av din armbindel och åka hem.

Elitstyrkans hemligheter är ingenting vem som helst klarar. Bildkälla: Cmore

Redan under de första avsnitten har deltagare fått panik, brutit ihop, blivit hemskickade samt valt att avbryta. 

Men det dröjde inte lång tid innan fler rekryter gick samma öde till mötes. 

Under det senaste avsnittet var det hela tre rekryter som tvingades lämna in sin armbindel. En av fri vilja – och de andra två av hälsoskäl. En av dem var profilen Elin Härkönen

Elin fick sig en rejäl smäll. Bildkälla: Cmore

I en intervju med Hänt berättar Elin att hon under en tävling fick sig en rejäl smäll över nacke och huvud. Smärtan som strålade ut påminde om den hon kände för åtta år sedan när hon bröt nacken i en ridolycka. 

Men som tur är så var det inte  någon spricka eller fraktur som spökade. 

Istället visar det sig att hon har åkt ut för en rejäl hjärnskakning och whiplash – vilket hon än idag, flera månader senare, känner av. 

– Ledbanden och så fick ju en smäll, och muskulaturen runt nacken, så jag har ju ont. Jag har ju alltid ont från första skadan, men nu blev det ju liksom en till smäll, berättade hon för Hänt.

Läs mer: Så lite mat får deltagarna i Elitstyrkans hemligheter

Så lite sover deltagarna i Elitstyrkans hemligheter

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

1 timme sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

2 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".