Onsdag 27 Okt
Stockholm

Därför stoppades Elin Härkönens medverkan i Elitstyrkans hemligheter

Elin Härkönen
Elin Härkönen. Foto: Cmore

Elin Härkönen har under de senaste veckorna varit en av rekryterna i programmet Elitstyrkans hemligheter. Men i det senaste avsnittet tvingades hon att avbryta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Elitstyrkans hemligheter är ett svenskt program som går ut på att 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband.

Påfrestningarna är enorma och få kommer att klara hela linan ut.

Instruktörerna har tidigare tillhört SOG, Särskilda operationsgruppen, och gör ingen skillnad på män och kvinnor. Endera så klarar du av utmaningarna – eller så får du ta av din armbindel och åka hem.

Elitstyrkans hemligheter är ingenting vem som helst klarar. Bildkälla: Cmore

Redan under de första avsnitten har deltagare fått panik, brutit ihop, blivit hemskickade samt valt att avbryta. 

Men det dröjde inte lång tid innan fler rekryter gick samma öde till mötes. 

Under det senaste avsnittet var det hela tre rekryter som tvingades lämna in sin armbindel. En av fri vilja – och de andra två av hälsoskäl. En av dem var profilen Elin Härkönen

Elin fick sig en rejäl smäll. Bildkälla: Cmore

I en intervju med Hänt berättar Elin att hon under en tävling fick sig en rejäl smäll över nacke och huvud. Smärtan som strålade ut påminde om den hon kände för åtta år sedan när hon bröt nacken i en ridolycka. 

Men som tur är så var det inte  någon spricka eller fraktur som spökade. 

Istället visar det sig att hon har åkt ut för en rejäl hjärnskakning och whiplash – vilket hon än idag, flera månader senare, känner av. 

– Ledbanden och så fick ju en smäll, och muskulaturen runt nacken, så jag har ju ont. Jag har ju alltid ont från första skadan, men nu blev det ju liksom en till smäll, berättade hon för Hänt.

Läs mer: Så lite mat får deltagarna i Elitstyrkans hemligheter

Så lite sover deltagarna i Elitstyrkans hemligheter

Kommentera
Kopiera länk
Dela