Måndag 27 Jun
Stockholm

Allt du vill veta om Julia Alfrida

Julia Alfrida på scen
Julia Alfrida gör debut i Melodifestivalen men låten Rich. Foto: Claudio Bresciani/TT

Julia Alfrida är likt många andra debutanter i Melodifestivalen ett nytt och ganska okänt ansikte för de flesta. För att få koll på de nya stjärnskott har vi tagit reda på all spännande fakta om Julia Alfrida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

På Lördag smäller det för 25-åriga Julia Alfrida då hon gör sin debut i Melodifestivalen med låten Rich. Men det är kanske inte så självklart vem hon faktiskt är – så det har vi tagit reda på.

Fick direktbiljett till Melodifestivalen

Julia Alfrida är 25 år gammal och är uppväxt i Åkersberga i Stockholm. 
Hennes senaste låt “Pretty dreams” släppte hon i oktober förra året, men har innan dess släppt ett flertal singlar och en EP. 

Men möjligheten att få stå på scen i Sveriges största musiktävlingen handlade faktiskt om p4:s musiktävling –p4 Nästa. Där ställde hon upp med låten “Dark Doom” gick vidare till final, och fick därefter en direktbiljett till Melodifestivalen.

Men att stå på scen är inte obekant för Julia. 2019 var hon nämligen förband till aktivist-punkbandet – Pussy Riots när de uppträdde på Stockholm Pride. 

Ville göra om sig till kille som sexåring

Just queer frågor är någonting som artisten står bakom starkt. Låten “Rich” som hon ska ställa upp med i mello handlar om att älska sig själv och de erfarenheter och relationer som ger livet värde.

Julias barndom har nämligen inte varit spikrak. Som sex-åring sa hon till sin mamma att hon ville göra om sig till kille. Vilket gjorde att hon präglades av en psykisk ohälsa av att anpassa sig efter samhällsnormer. Idag vill hon hjälpa andra att känna sig inkluderade och har även blivit en förebild för många människor. 

Sökte till Lilla Melodifestivalen

Hon har hållit på med musik sedan barnsben och skrev sin första låt som åtta-åring. Faktum är att hon sökte till Lilla Melodifestivalen men valde att åka på en skolresa istället för audition. Tur att hon fick chansen igen..några år senare! 
Hon har även pluggat på Anders Bagges utbildning “Dreamhill music academy” i Örnsköldsvik. 

Vad finns det mer att säga om Julia Alfrida? 

Hon kom ut som som bisexuell på sin Instagram för två år sedan. Hon skrev då i ett inlägg att hon hoppas att i framtiden ska det inte finnas något “komma ut”. Utan att alla människor bara är den de vill vara. Idag kan vi skylta i ett av inläggen att hon är lycklig med en ny flickvän – men vem är ännu okänt. 

Direktsändningen från andra deltävlingen startar lördag 13 februari klockan 20.00 i SVT1 och i SVT Play. På grund av rådande pandemi spelas det hela in utan publik

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.