Danny Saucedo.
Danny Saucedo. - Foto: Foto: Jonas Ekströmer/TT.

SVT anmäls efter Dannys nummermiss

SVT har anmälts för nummermissen som skedde under Danny Saucedos framträdande i Melodifestivalen. SVT bedömer incidenten som "mycket allvarlig".


Under den första deltävlingen av Melodifestivalen 2021 skedde ett misstag, som nu har fått konsekvenser. 

Det var under Danny Saucedos framträdande med låten "Dandi Dansa" som han skulle pranka en kompis – men det gick inte riktigt gick som planerat. Ett telefonnummer till kompisen syntes nämligen i rutan, med uppmaningen "RING". 

Men siffrorna var lite otydliga, vilket resulterade i att en hel del människor ringde en kvinna vid namn Madelene, något som Aftonbladet avslöjade. 

Någon har anmält SVT 

Tidigare idag rapporterade Nyheter24 om att SVT anmält incidenten som en personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten, enligt nyhetsbyrån Siren. Incidenten ska ha bedömts som ”mycket allvarlig” av kanalen. 

”Röjande av privatpersons telefonnummer och således namn och adress” skriver SVT och hänvisar till Aftonbladets artikel om incidenten. 

Nu visar det sig att det inte är SVT som gjort anmälan. 

”Anmälan som inkommit till integritetsskyddsmyndigheten är inte gjord av SVT. Det är någon som har gjort anmälan i Anette Brattström och SVT:s namn. SVT kommer att följa upp med integritetsskyddsmyndigheten”, skriver pressansvarig Lovisa van der Schoot i ett sms till Aftonbladet.

 LÄS MER: 

Allt du behöver veta inför andra deltävlingen av Melodifestivalen

Känner du igen Frida Green? Här är varför

Han blir vinnaren av Melodifestivalen 2021 – enligt oddsen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!