Basisten i bandet Lillasyster har smittats av covid-19.
Basisten i bandet Lillasyster har smittats av covid-19. - Foto: Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT.

Deltagare i Melodifestivalen coronasmittad

Efter bandet Lillasysters succé i första deltävlingen av Melodifestivalen insjuknade basisten Andreas Bladini i covid-19. Även en medarbetare i produktionen har konstaterats smittad.


Att årets Melodifestivalen har fått göra en hel del anpassningar utifrån covid-19 är ingen hemlighet. I år har man ingen publik på plats och åker inte heller runt i Sveriges städer. 

Man har till och med använt sig av en ny uppfinning för att undvika smittspridning. 

Nämligen en alarmbricka som produktionsteamet och artisterna har på sig, som piper och blinkar om man inte håller avstånd på en och en halv meter. Detta kan du läsa mer om här

Bandmedlem smittad av corona

Men efter den första deltävlingen av programmet insjuknade bandet Lillasysters basist Andreas Bladini, 42, i corona. Detta efter att de tagit sig till andra chansen med låten "Pretender".

Det var förra veckan som Bladini fick reda på att han ingick i smittspårning via barn i familjen. Han och frun Moa testades då positivt för covid-19.

– Vi har inte träffat några andra sedan vi fick reda på att vi ingick i smittspårningen. Familjen har även försökt hålla avstånd till varann så mycket som möjligt, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT.

Kommer delta i andra chansen 

Lyckligtvis upplevde Andreas Bladini endast milda symptom av covid-19. Han har inte heller träffat någon av de andra bandmedlemmarna sedan han insjuknade. 

Bladini hoppas på att kunna delta i Andra chansen nästa lördag, något som Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson bekräftar. 

”Han insjuknade mer än en vecka efter sin medverkan och är nu symtomfri, resten av bandet har testats negativt. De är välkomna tillbaka till Andra chansen, då har det gått över en vecka sedan han blev frisk”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet

En i produktionen smittad

Även en medarbetare i produktionen har konstaterats smittad av corona, det skriver SVT i ett sms till Nyheter24

"Personen har inte blivit smittad på jobbet, utan privat. Tack och lov är det en person som har varit väldigt noga med att hålla sig till sin bubbla, hålla distans, tvättat och spritat händer och burit munskydd. Det finns ingen smittspridning spårad till den här personen", säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, i ett sms till Nyheter24. 

Bildkälla: Claudio Bresciani/TT.

LÄS MER: 

Charlotte Perrelli efter vinsten: "Vågar inte säga"

Emil Assergård fick samtal av Stefan Löfven: "Grät och skakade"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!