Emil fick ett samtal av Stefan Löfven under lördagen.
Emil fick ett samtal av Stefan Löfven under lördagen. - Foto: Jessica Gow/TT

Emil Assergård fick samtal av Stefan Löfven: "Grät och skakade"

Emil Assergård fick ett oväntat samtal innan han klev upp på scenen i lördagens deltävling. På andra sidan luren hördes nämligen ingen mindre än själva statsministern.


Under lördagen gick Melodifestivalens tredje deltävling av stapeln, med Jason "Timbuktu" Diakité och Christer Björkman som kvällens värdar.

Bäst gick det för vår folkkära artist Charlotte Perrelli samt stjärnskottet och Idol-vinnaren Tusse Chiza, som båda kammade hem en varsin finalplats.

Charlotte och Tuss vann under lördagens tredje deltävling. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Men det var inte helt slut för två till artister. Klara Hammarström tog sig vidare till Andra chansen tillsammans med Alvaro Estrella. Om någon av de kniper en finalplats där återstår att se.

Sämre gick det alltså för bandet Mustasch och Emil Assergård, men Emil verkade inte sörja särskilt mycket efter beskedet.

– Det är fantastiskt, alltså jag är minst känd, det är ingen som känner igen mitt face så jag är skitnöjd att jag kom femma. Jag är jätteglad, det är en vinst för mig att inte komma sist iallafall, sade han under pressträffen efter programmet.

Bildkälla: Jessica Gow/TT

Fick samtal från Löfven

Han berättar vidare att han har fått ett enormt stöd innan och under kvällen – men att en persons stöd stack ut lite extra mycket.

– Jag är fruktansvärt tacksam. Sen ringde faktiskt vår statsminister till mig också. Vi är från samma by och han ringde och stöttade mig och det var fantastiskt. Jag blev så jävla glad, skrattar han.

"Finaste jag fått i mitt liv"

Enligt honom var samtalet från Stefan Löfven den största vinsten för honom. Löfven hade önskat Emil lycka till och grattat honom till framgången.

– Det var det finaste jag fått i mitt liv kan jag säga. Jag blev helt jävla chockad och grät och skakade, så det var absolut det finaste jag fått i hela mitt liv. Det var mycket större än Mello-framträdandet var för mig.

Pratade om livet

Han avslöjade att de pratade i telefon i ungefär tio minuter och att han hade blivit förvarnad av sin syster, som även jobbar för Emil. Hon hade nämligen fått ett samtal av Löfvens pressekreterare.

– Vi småsnackade om livet och hur corona har påverkat den här skitbranschen. Eller skitbranschen, det är en jätterolig bransch, men ni fattar vad jag menar. Det har varit ett jävla skitår. Så han stöttade mig och det kändes jätte... Ja, det var fantastiskt. Jag blev så jävla glad, avslutade han till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!