Patrik Sjöberg
Patrik Sjöberg. - Foto: Stella Pictures, Andreas Hillergren / TT

Ilska mot Patrik Sjöberg efter Instagrambilden: "Pinsamt"

Patrik Sjöberg möts nu av massiv kritik efter den bild han la ut på Instagram tidigare i veckan. "Där försvann all min respekt för dig" och "Du är så sorglig" var några reaktioner.


Det stormar kring Patrik Sjöberg, 56. På Instagram delade han för några dagar sedan en bild på ett konstverk gjort av konstnären Helena Wiberg som använder sig av artistnamnet Caritaritar

Motivet var en kvinna i balaklava och texten "Kill your local rapist".


Det här var motivet som Patrik Sjöberg la ut på sin Instagram.

Kruxet var att Patrik inte bett Caritaritar om godkännande för att använda sig av hennes bild. Så fort Caritaritar fick veta att hennes konstverk användes på Patrik Sjöbergs Instagram så bad hon honom att ta ner bilden.

"Kom igen nu för fan"

"Tack för att ni hojtade till om att Patrik Sjöberg använt min bild utan tillåtelse. Han har fortfarande inte tagit ner den så hade varit så himla tacksam om ni anmälde den för otillåtet bruk", skrev Caritaritar på sin Instagram.

Hon kommenterade även på Patrik Sjöbergs Instagram.

"Hej det är jag som är konstnären som står bakom detta verk. Ta bort den omedelbart från din sida tack", skrev hon.

– Det har gått fyra timmar sedan jag bad Patrik ta bort bilden från det här unkna sammanhanget. Han har inte gjort det, sa hon på Instagram Story.

Kort efter berättade hon att han varit online men att han vägrar ta bort bilden.

"Kom igen nu för fan, jag har bett dig ta bort min bild. Det var det här med samtycke?", skrev hon på sin Story.

Patrik Sjöbergs Instagrambild väckte starka reaktioner. Bildkälla: Stella Pictures.

"Dessa damer bryr sig inte"

Bilden blev slutligen borttagen av Instagram då det bröt mot upphovsrätten. När bilden plockats bort av Instagram så skrev Patrik bland annat:

"Döda alla våldtäktsmän går för sig men kom inte och försök med att döda alla pedofiler för det har ultrafeministerna och deras svans med instagramaktivister nu bestämt!".

Han fortsatte:

"Så nu vet ni som är lite tveksamma vid skarpt läge, förvänta er inte nån hjälp av hemmaklippt raklugg med tre näsringar ifall ett överfall sker på ert barn av en pedofil för dessa damer bryr sig inte..."

Starka reaktioner i kommentarsfältet

I kommentarsfältet rasar nu flera mot Patriks resonemang. Några reaktioner lyder:

"Hur fan fick du ens ihop det där?"

"Du är så sorglig."

"Det här är helt horribelt. Att människor påpekar att du inte har rätt att använda andras verk hur du vill på grund av upphovsrätt har ju absolut ingenting att göra med att skydda pedofiler. Hur får du ihop de tankarna?"

"Tramsig och pinsam är du"

"Som offer för och överlevare av pedofili måste jag ändå säga att det gör mig orolig att kampen mot pedofiler förknippas med dig och din hemska retorik. Så jävla synd för du hade kunnat göra så mycket gott, istället bidrar du till kvinnohatet bara för att en person ber dig sluta använda hennes konst."

"Du använde en konstnärs verk utan dennes tillåtelse, det var det som var problemet här. Be om ursäkt istället. Gör om gör rätt."

"Där försvann all min respekt för dig. Hur kan du så tvärt vägra respektera en annan person? Det är ju du som bryter mot upphovsrätten?!?!"

"Det måste ha brunnit totalt för dig. Sorgligt att du inte har någon självinsikt och inte ser ditt egna agerande. Du om någon begår övergrepp i det grövsta. Jag är själv ett offer för sexuella övergrepp men skulle aldrig ställa mig bakom dig och ditt gäng".

Patrik har ännu inte svarat på kritiken, men på sin Instagram Story så delar han med sig av de direktmeddelanden och kritik han har fått.

LÄS MER:

Kaos i Carina Bergfeldts kommentarsfält: "Har polisanmält"

Kritikstorm mot Patrik Sjöberg efter besöket på strippklubb

Patrik Sjöberg till attack mot Linnea Claeson: "Mår illa"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!