Måndag 2 Aug
Stockholm

Kritikstorm mot Patrik Sjöberg – efter besöket på strippklubb

Patrik-Sjoberg-kritiseras-efter-poddavsnittet-pa-strippklubb
Patrik Sjöberg kritiseras efter poddavsnittet på strippklubb. Foto: Stella Pictures, Instagram/242patrik

Den tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg möter hård kritik efter att ha spelat in ett poddavsnitt på en strippklubb i Göteborg. Han själv ser dock inget fel med besöket och säger att han hade intressanta samtal med "tjejerna".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg och "Ullared"-profilen Alex Sahlin har podcasten "Sjöberg och Guldtand" tillsammans. 

Det senaste avsnittet av podcasten spelades in på en strippklubb i Göteborg. I beskrivningen till podcasten förklarar Sjöberg och Sahlin tanken med avsnittet. 

"Hur är det att leva och arbeta på en strippklubb? Hur är det att leva med fördomar och hat? Sjöberg och Guldtand granskar livet som strippa."

Hård kritik 

Alla verkar dock inte uppskatta avsnittet. Bland kritikerna finns kriminologen och debattören Nina Rung:

" Att inte kunna se hur peppande och normaliserande av sexism och kvinnohat hänger samman med sexuella övergrepp är ändå ganska förvånande. Om man nu anser sig kämpa för just frågan", skriver hon bland annat på Instagram

Försvarar avsnittet 

Sjöberg ger svar på tal till Rung i ett Instagram-inlägg. Där försvarar han avsnittet: 

”Vi hade några fantastiska timmar med tjejerna där dom fick prata om yrket, både för och nackdelar och mer genuina och starka kvinnor är svårt att hitta för alla hade sin berättelse vilket gjorde att vi bestämde direkt för att det blir ett dubbelavsnitt som ni alla väljer att totalt nonchalera", skriver han bland annat. 

Till Aftonbladet har han utvecklat sina tankar. Där förklarar Sjöberg mer kring valet att spela in podcasten på en strippklubb. 

– Vi har en podd där vi träffar olika gäster där de får prata till punkt. Tjejerna fick förklara sina liv, det finns en del förnuftiga svar och det finns en del mindre förnuftiga svar på våra frågor.

Läs även: Pernilla Wahlgrens hårda ord till Anna Book efter storbråket

Kommentera
Kopiera länk
Dela