Hur mycket pengar tjänar egentligen Tom Sjöstedt?
Hur mycket pengar tjänar egentligen Tom Sjöstedt? - Foto: Foto: Henrik Montgomery/TT och Christine Olsson/TT

Så mycket pengar tjänar Tom Sjöstedt

Det senaste tillskottet i juryn i Sveriges Mästerkock är den prisbelönte kocken och krögaren Tom Sjöstedt. Men vad tjänar egentligen kocken, som både lagat Nobelmiddagar och blivit utsedd till årets kock?


Redan 2013 blev Tom Sjöstedt årets kock. Några år därpå, under 2017 och 2018, var det Tom som stod för Nobelmiddagen.

Nu axlar han dessutom juryrollen i Sveriges Mästerkock – och det går minst sagt bra på pengafronten för den nye jurymedlemmen. Han drar faktiskt in mest av alla i jurytrion. Läs mer om vad jurykollegan Markus Aujalay tjänar här.

En årsinkomst nära miljonen

Tom Sjöstedt. Foto: Christine Olsson/TT

Under 2019 drog Tom in hela 876 700 kronor. Med den rejäla årslönen kunde han ta ut en matig månadslön på drygt 73 000 kronor. Tom behöver alltså inte jaga rabatterade matvaror när han handlar inför middagen.

Bolagen drar in tiotals miljoner kronor

Sedan 2013 driver Tom, tillsammans med kocken Daniel Räms, succékrogen Lilla Ego i Stockholm – och det tycks vara en minst sagt lukrativ verksamhet. Bolaget Sjöstedt och Räms AB omsatte nämligen hissnande 20 620 000 kronor under 2019, med en vinst på 3 934 000 kronor. I bolaget finns dessutom tillgångar på 8 458 000 kronor. 

Succékrogen Lilla Ego. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Utöver detta gemensamma bolag har Tom ett annat bolag: Tom Sjöstedt Mat och Dryck AB, vilket hade en något mer blygsam omsättning. Under 2019 omsattes 232 000 kronor och vinsten landade på 99 000 kronor. Inte så pjåkigt ändå!

Läs mer:

Så mycket pengar tjänar Charlotte Perrelli

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren

Så mycket pengar tjänar Alice Stenlöf

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.