Charlotte Perrelli tjänar flera miljoner kronor om året!
Charlotte Perrelli tjänar flera miljoner kronor om året! - Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT

Så mycket pengar tjänar Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli är aktuell i Melodifestivalen för femte gången och det visar sig att det inte går någon nöd på schlagerveteranen. Hon tjänar nämligen flera miljoner kronor per år – och driver bolag med miljonomsättning.


Charlotte Perrelli, 46, har varit med i Melodifestivalen hela fyra gånger tidigare och gått som segrare ur Eurovision Song Contest två gånger. På lördag ställer hon upp i tävlingen igen – då med bidraget "Still Young".

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur mellostjärnan Lena Philipsson, som ledde årets första deltävling tillsammans med Christer Björkman, tar ut en saftig årslön. Men Lena får se sig slagen av Charlotte på pengafronten – med hästlängder. 

Så mycket pengar tjänar Charlotte

Charlotte Perrelli. Foto: Claudio Bresciani/TT

Under 2019 tog Charlotte ut en årslön på hela 2 207 200 kronor. Den saftiga årsinkomsten ger en stadig månadslön på drygt 184 000 kronor. Inte illa, eller hur? 

Omsätter miljoner i bolag

Som om att det inte vore nog har Charlotte tre olika bolag som går som tåget. Ett av dem är ett aktiebolag som ägnar sig åt uthyrning och förvaltning av fastigheter och det driver hon tillsammans med sin man Anders Jensen. Läs mer om Charlottes äkta make och deras relation här

Det gemensamma bolaget hade, under 2019, en omsättning på 6 242 000 kronor. 

Charlotte Perrelli med mannen Anders Jensen, som är vd på Ryds bilglas. Foto: Jessica Gow/TT

Charlotte har även två andra bolag som är fokuserade på hennes artistverksamhet och under 2019 omsatte de imponerande 1 799 000 kronor respektive 1 125 000 kronor. Hon behöver med andra ord inte vända på slantarna.

Läs mer

Så mycket pengar tjänar Anis Don Demina

Melodifestivalen 2021 – här är allt du behöver veta

Allt du vill veta om Charlotte Perrellis man Anders Jensen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Omstritt förlag vill AI-återskapa författarröst

Slash gör musiken när svensk bok blir serie

3 timmar sedan
Slash, mest känd som gitarrist i Guns'n'Roses ska göra musiken när den svenska boken "Kråkflickan" blir tv-serie, skriver Deadline.

Det tycker Tilde de Paula är mest avtändande: ”Relationsdödare”

3 timmar sedan
Programledaren Tilde de Paula Eby har varit med i många olika tv-program genom tiden. I en intervju med Amelia avslöjar hon hur hon hanterar kritik – och vad som är mest avtändande hos en partner.

Christer Lindarw avslöjar detalj om exet: “Han gjorde…”

idag 09:38
Artisten och designern Christer Lindarw har mestadels varit singel under sitt liv. Men för Nyheter24 har han berättat om en viss romantisk gest från en tidigare pojkvän som fick honom att smälta…

Därför gör Downey så många roller i nya serien

idag 09:38
Robert Downey jr dyker upp i flera olika biroller i nya HBO Max-serien "The sympathizer". Han köpte idén direkt, säger producenten Don McKellar.

Rushdie väntade sig en mördare: "Här är du"

idag 06:02
Salman Rushdie hade väntat på sin mördare innan han knivhöggs och var nära att dö på scen. "Så det är du. Här är du", skriver han i sin kommande bok "Kniv".