Lördag 12 Jun
Stockholm

Så mycket pengar tjänar David Hellenius

På lördag leder David Hellenius Masked Singer. Men hur mycket pengar tjänar han egentligen?
På lördag leder David Hellenius Masked Singer. Men hur mycket pengar tjänar han egentligen?. Foto: Foto: Jonas Ekströmer/TT och Anders Wiklund/TT

På lördag leder David Hellenius TV4:s nysatsning Masked Singer. Den flerfaldigt Kristallen-belönade programledaren har en rejäl tv-karriär i ryggen och det visar sig att det verkligen lönar sig att synas på bästa sändningstid!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I det nya underhållningsprogrammet Masked Singer är det David Hellenius, 47, som guidar tittarna genom sångframträdanden från maskerade artister. Tidigare har du säkert sett honom på bästa sändningstid i Let's Dance eller i det egna programmet Hellenius hörna.

Att vara ett av Sveriges mest välbekanta och uppskattade ansikten i tv-rutan lönar sig. David tjänar nämligen en rejäl hacka!

Årslönen landar på över en halv miljon kronor

David Hellenius. Foto: Anders Wiklund/TT

2019 var ett härligt år för David – åtminstone sett till programledarens privatekonomi. Han drog nämligen in en årslön som landade på 516 000 kronor, vilket gör att han kunde ta ut en månadslön på drygt 43 000 kronor. 

Även om David har en saftig årsinkomst får han se sig slagen av TV4-kollegan Jenny Strömstedt. Läs mer om Jennys lön här.

Bolaget omsätter över 18 miljoner kronor

I Davids bolag "DH Media Aktiebolag" trillar det också in slantar. Under 2019 omsatte bolaget, som har tillgångar på över 16 miljoner kronor, 18 818 000 kronor och hade en vinst på  12 580 000 kronor.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Dessutom driver David bolaget "Helny Produktion AB" med frun och programledaren Renée Nyberg och där finns det faktiskt tillgångar på fantastiska 52 787 000 kronor!

Läs mer:

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren

Så mycket pengar tjänar Felix Herngren

Så mycket pengar tjänar Fredrik Wikingsson

Kommentera
Kopiera länk
Dela