Stockholm

Daniel Paris planerar adoption: “Jag ska inte ge upp kampen”

Daniel Paris
Daniel paris planerar adoption: "Jag ska inte ge upp kampen". Foto: Foto: danielparis/instagram och Hossein Salmanzadeh/TT

Influencern Daniel Paris berättar nu att han har gått på möte hos en adoptionsbyrå - något som han till en början var skeptisk till att dela med sig av. Han delar även med sig av information och tips till andra. Det här säger han!


Läs mer

Daniel Paris, 32, slog igenom 2010 när han medverkade i reality-serien Ung och Bortskämd. Sedan dess har han varit ett välkänt ansikte i sociala medier. Daniel, som har över 84 000 följare på Instagram, sprudlar med energi och delar med sig av det mesta. Dock är det en grej som han tills nu har undanhållit! 

Det är via ett inlägg på Instagram som Daniel berättar att han varit på möte med en adoptionsbyrå. Han berättar att han till en början var lite skeptisk till att dela med sig av resan till offentligheten men att han länge har funderat på hur hans egen familj kommer se ut i framtiden.

– Jag ska inte ge upp kampen om en egen familj. Men då är det viktigt att börja fundera på de alternativ som finns, skriver Daniel.

Vill utbilda följarna

På Instagram-story delar Daniel med sig av sin adoptions-resa och hur han gått tillväga. Han berättar att Colomobia är ett av länderna som han och handläggarna har funderat på då det är ett av de två länder som godkänner att samkönade par adopterar internationellt. Nationellt säger han dock att det är lika vanligt för samkönade och hetrosexuella par att adoptera. 

Daniel säger att han vill dela med sig av informationen till andra som funderat på adoption. Med andra ord vill han utbilda följarna i frågorna som rör adoption för ensamstånde och samkönade föräldrar. I kommentarsfältet har han mötts av positiv feedback.

– Å vad jag önskar att du fick ett tv-program eller radioprogram dit tonåringar och ungdomar kunde skriva till med frågor och problem, skriver en följare. 

Daniel Paris story där han är på möte hos en adoptivbyrå. Bildkälla: danielparis/instagram

Läs mer: 

Föräldrar lämnade tillbaka adoptivbarn - efter 1,5 år

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.