Alexander Bard och Yasin
Alexander Bard gillar rapstjärnan Yasin. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, SVT. Bilden är ett montage.

Alexander Bard hyllar Yasin: "En sexig talang"

Musikprofilen Alexander Bard hyllar nu den svenska rapstjärnan Yasin och menar att det var helt rätt att Yasin vann pris på årets P3 Guld-gala. – Yasin är bra. Jag lyssnar själv på Yasin. Han är begåvad. Han är bra, säger Bard.


Den 23 mars åtalades den svenska rapstjärnan Yasin Abdullahi Mahamoud, 23, misstänkt för att ha planerat kidnappningen av en annan välkänd svensk artist.

Yasin har suttit häktad sedan nyårsafton, och menar själv att han är oskyldig.

Bara några dagar innan Yasin åtalades så tilldelades han två prestigepriser på P3 Guld-galan – han utsågs nämligen till Årets artist och vann även priset för årets hiphop/r'n'b.

Yasin är åtalad för att ha anstiftat kidnappningen av en annan artist. Bildkälla: SVT

Att Yasin vann priser på galan sågs inte med blida ögon av alla. Socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi var kritisk till prisregnet över Yasin. På Twitter skrev Shekarabi:

En av de som sedan kommenterade Shekarabis ord om Yasin var Alexander Bard, 60. I en tweet skrev Bard bland annat att Yasin besitter "en sexig talang". 

"Yasin är bra – jag lyssnar själv på honom"

På Youtubekanalen Reallokal så utvecklade Bard hur han tänker kring Yasin – och avslöjade att han själv lyssnar på den svenska stjärnan.

– Det här är en nominering till ett musikpris. Det handlar alltså om hans musikaliska talang och musikaliska uttryck, säger Bard och fortsätter:

– Och då springer Shekarabi och ska jaga Yasin. Och helt plötsligt ska han vara woke mot honom för att han ska inte får det här priset? Men snälla ni! Ett musikpris är inte ett pris i godhet. Det är ett pris i musikalisk talang. Yasin är bra. Jag lyssnar själv på Yasin. Han är begåvad. Han är bra. Fair enough.

Alexander Bard. Bildkälla: Stella Pictures.

Att Yasin sitter häktad och har åtalats för brott anser Bard ska avgöras i en domstol.

– Det är det vi har en rättsapparat till, säger Bard vidare i programmet.

LÄS MER:

Åtalet mot Yasin: Artisten kidnappades med silvertejp och kniv

Hov1:s första ord efter P3 Guld-galan: "Fortfarande superglada"

Einár stoppad av polis – skickar hälsning i ny video

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

2 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

3 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".