7 svenska kändispar med stor åldersskillnad: "Folk reagerar"

Mellan Douglas Murray och Penny Parnevik skiljer det 17 år. För Dolph Lundgren och Emma Krokdal är det nästan 40 år emellan. Här är 7 svenska kändispar med stor åldersskillnad.


Tidigare i veckan så avslöjade den nyblivna 60-åringen Lulu Carter att hon föredrar yngre män.

– Jag träffar en och annan man och det är trevligt med tanke på att den eller dem är väldigt mycket yngre än vad jag är, haha, sa Lulu i en intervju med Aftonbladet.

Men Lulu är långt ifrån ensam om att föredra en yngre partner. Tidigare har Nyheter24 skrivit om de internationella kändisparen med en stor åldersskillnad. 

Mellan Sarah Paulson, 46, och hennes flickvän Holland Taylor, 78, skiljer det 32 år. Och den franska presidenten Emmanuel Macron, 43, blev ihop med sin 25 år äldre dramalärare Brigitte Macron, 67.  

Sarah Paulson och Holland Taylor. Bildkälla: Stella Pictures.

Men hur ser det egentligen ut i Sverige? Det har vi tagit reda på!

Laila Bagge och Korosh Kananian
Det skiljer nästan 18 år mellan Laila Bagge och pojkvännen Korosh Kananian, och ibland blir Laila påmind om att hon har några år fler på nacken än sin sambo. 

– När jag tänker på det är ju när jag själv känner mig äldre. När jag tänker "oj, jag kanske behöver läsglasögon". Det är ju då jag tänker på att det är en åldersskillnad. Och rädslan om vad som komma skall. Att man går in i olika faser i livet. Det får mig att känna mig gammal, har Laila berättat i "Lailaland".

Laila och Korosh träffades på den lyxiga restaurangen Riche i Stockholm den 28 november 2015, och har varit ett par sedan dess. De bor tillsammans i en villa på Lidingö utanför Stockholm.

Korosh Kananian och Laila Bagge på restaurangen Riche, där de träffades första gången. Bildkälla: Instagram/lailabagge

Camilla Läckberg och Simon Sköld
I en intervju med Amelia berättade deckardrottningen Camilla Läckberg att det mest var yngre män som raggade på henne efter att hon skilt sig från polisen Martin Melin.

– Jag märkte direkt att det bara var yngre män som stötte på mig, 25–27-åringar. Det var en så total chock för mig, det sista jag hade väntat mig. Det tog ett tag innan jag knäckte nöten: Män i min ålder vill inte ha framgångsrika kvinnor. Medan de yngre männen tyckte det var sexigt och attraktivt, sa hon då.

År 2014 sa det klick mellan Camilla och MMA-proffset Simon Sköld – som är 13 år yngre än Camilla. År 2016 föddes parets dotter Polly. Simon och Camilla gifte sig år 2017 och bor idag tillsammans på Södermalm i Stockholm.

Camilla Läckberg och Simon Sköld. Bildkälla: Stella Pictures.

Penny Parnevik och Douglas Murray
Det skiljer 17 år mellan hockeyspelaren Douglas Murray och medieprofilen Penny Parnevik. Douglas är nära vän med Pennys föräldrar Mia och Jesper Parnevik, och Penny har han känt sedan hon var barn. Men romantik uppstod inte förrän Penny var i 20-års åldern och Douglas var 37.

– Douglas är en familjevän till oss, och vi har känt varann typ hela livet, sa Penny i sin podcast "Pillowtalk".

Douglas har tidigare dejtat Tiger Woods ex-fru Elin Nordegren, och Elin var tidigare barnflicka åt familjen Parnevik.

Penny och Douglas gifte sig i maj 2019 och har idag två barn tillsammans.

Douglas Murray har känt Penny Parnevik sedan hon var barn. Bildkälla: Stella Pictures.

Thorsten Flinck och Daniella Karlsson
De senaste tre åren har Thorsten Flinck, 59, varit tillsammans med den 30 år yngre Daniella Karlsson.

– Vi har känt varandra i sju år, vi var vänner innan sedan ledde det ena till det andra och vi blev tillsammans. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men så blev det, sa Daniella till Aftonbladet i en intervju nyligen.

Thorsten Flinck har hittat kärleken i 30 år yngre Daniella. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Dolph Lundgren och Emma Krokdal
Den svenska skådespelaren Dolph Lundgren, 63, är tillsammans med den den nästan 40 år yngre norskan Emma Krokdal, 24. Dolph friade till Emma i vintras, och de planerar sitt bröllop för fullt.

– Vi vet att folk kommer att reagera, men det enda som betyder något är att familjen och människor i vår närhet tycker att det är okej, sa Emma om åldersskillnaden i en intervju med norska VG.

Nyförlovade! Dolph Lundgren och Emma Krokdal. Bildkälla: Stella Pictures

Dan och Emma Ekborg
35 år skiljer det mellan skådespelaren Dan Ekborg och hans betydligt yngre hustru Emma Ekborg. Dan fick upp ögonen för Emma på Facebook, där hon hade kommenterat en bild om en gammal raggarbil.

Precis som Dan är hon nämligen bilentusiast. Dan och Emma gifte sig år 2016.

Dan och Emma Ekborg. Bildkälla: Stella Pictures.

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik
Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 30, är ingen som diskriminerar på grund av hög ålder! 

Tidigare var hon tillsammans med fastighetsmiljardären Erik Selin, 53. När det förhållandet tog slut så gick Isabella sedan vidare med fotografen Paul Sundvik – även han är 53 år gammal.

Isabella och Paul bor tillsammans på Lidingö.

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik. Bildkälla: Stella Pictures.

LÄS MER:

10 kändispar med stor åldersskillnad

Magdalena Graaf om singellivet: "Många unga pojkar"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

1 timme sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

1 timme sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

1 timme sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

2 timmar sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

2 timmar sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.