Foto: Skärmdump/SVT
Foto: Skärmdump/SVT

Paren i "Gift vid första ögonkastet" – så gick det sen

Några planerar barnnamn, vissa är nyförälskade och andra ångrar sin medverkan i programmet. Det har hänt en hel del för paren (och exen) i succésäsongen av "Gift vid första ögonkastet".


Det har varit en omvälvande säsong av Gift vid första ögonkastet, som kantats av både bråk, skratt och evig kärlek – i alla fall på vissa håll.

Ja, för i kvällens säsongavslutning bestämde sig två av tre par att fortsätta vara gifta. Både Lars och Elinor, och Anton och Sofia valde att fortsätta utforska sin relation.

Men för Johan och Susanna tog förhållandet slut efter fyra veckors tid – på Susannas initiativ. 

Att de inte var tillsammans när produktionen gjorde ett återbesök åtta månader senare var kanske inte så förvånande. Men hur har det gått för de andra?

Foto: Skärmdump/SVT

Anton och Sofia

När SVT gör ett återbesök hos det taco-älskande paret Anton och Sofia ligger de till synes nyvakna i en van.

– I den planerar vi att bo, och resa lite i i sommar, säger Sofia i programmet. 

Att de fortfarande är ett par råder det med andra ord inga tvivel om. 

Sedan inspelningens slut har Antons flyttlass gått från Alingsås till Stockholm – och kärleken mellan dem har växt.

Enligt Anton kändes allt självklart redan från början. "Det var så enkelt", förklarar han. I framtiden väntar husbygge och barn – och vi håller alla våra tummar!

Foto: Skärmdump/SVT

Susanna och Johan

Susanna och Johan gick inte gifta från beslutsdagen – men för Susanna har kärleken dykt upp på annat håll sedan dess. 

Utanför Sofia och Antons van berättar hon om det nya och lyckliga förhållandet som känns "helt rätt". 

Hon ångrar därmed inte sitt beslut att avsluta förhållandet med Johan, men är tveksam till om hon borde ställt upp i programmet överhuvudtaget.

– Jag hade inte gjort det igen. Jag önskar att jag hade kunnat göra det ogjort, jag önskar att jag inte hade varit med, säger Susanna.

Foto: Skärmdump/SVT

Anton och Sofia möter därefter upp Johan, som fått ett femtiotal kärleksbrev sedan programmets slut. De har han inte hunnit gå igenom ännu, berättar han.

Till skillnad från Susanna ångrar han inte sin medverkan i programmet, utan anser att den lärt honom väldigt mycket. 

Susanna och Johan hördes lite smått på sms efter beslutsdagen, men hade ingen kontakt med varandra när återbesöket spelades in.

Foto: Skärmdump/SVT

Lars och Elinor

Säsongens tredje och sista par gick ju faktiskt gifta från beslutsdagen med expertpanelen – men sedan dess har mycket hänt.

När Anton och Sofia besöker Elinor är hon i full gång med att packa. Hon och hennes nya pojkvän har nämligen köpt lägenhet tillsammans – och en gemensam flytt ligger bara runt hörnet. 

Efter programmet tog Elinor och Lars lite tid ifrån varandra, men de rätta känslorna växte aldrig fram.

Enligt Elinor var ett avgörande problem att hon och Lars inte såg likvärdigt på deras relation – trots att dynamiken ofta fanns där. 

– Det räcker inte för mig att vi blev kompisar eller kom överens, det behöver vara något mer, säger Elinor i programmet. 

Foto: Skärmdump/SVT

Slutligen möter Anton och Sofia upp Lars på ett kvällsbad. Han har sällskap av sitt ex, men huruvida de är ett par eller inte har han svårt att svara på.

Relationen till Elinor beskriver han som avlägsen, men han delar hennes uppfattning om att de inte klickade på rätt sätt. 

Men han hänger inte läpp för det – utan beskriver sig själv som "full av livsglädje". 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!