Torsdag 6 Maj
Stockholm

Peter Jihdes succébolag – och den saftiga miljonlönen

Ikväll sänds premiären av "På gränsen med Peter Jihde". Men hur mycket pengar tjänar han?
Ikväll sänds premiären av "På gränsen med Peter Jihde". Men hur mycket pengar tjänar han?. Foto: Foto: Jessica Gow/TT

Peter Jihde har synts i den svenska tv-rutan i snart 30 år och nu är han aktuell med den tredje säsongen av "På gränsen med Peter Jihde" på TV3. Om den långa karriären har lönat sig rent ekonomiskt? Det kan man verkligen säga!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Innan Peter Jihde, 49, började leda det uppskattade TV3-programmet "På gränsen med Peter Jihde" har han bland annat varit programledare för Nyhetsmorgon och Idol. 

Att Peter har en gedigen karriär bakom sig – och att det ger utdelning rent ekonomiskt –  blir minst sagt tydligt på den årslön han kan plocka ut!

Årsinkomst på över en miljon kronor

Peter Jihde. Foto: Jessica Gow/TT

Hur mycket pengar är det då som rasslar in på kontot för Peter? Jo, under 2019 var det hela 1 031 600 kronor! Fördelat på årets tolv månader innebär det att succéprogramledaren kunde ta ut en mer än bekväm månadslön på drygt 86 000 kronor. 

Driver bolag med miljontillgångar

Foto: Naina Helén Jåma/TT

En del pengar som landar på Peters konto kommer förmodligen från det egna bolaget "Jihde Media AB" – det går nämligen som tåget. Under 2020 hade man en omsättning på 4 750 000 kronor och en vinst på 2 090 000 kronor. Tillgångarna i bolaget då? De ligger på otroliga 10 872 000 kronor! 

Läs mer:

Så mycket pengar tjänar Jenny Strömstedt

Så mycket pengar tjänar David Hellenius

Så mycket pengar tjänar Petra Mede

Kommentera
Kopiera länk
Dela