Avicii Tim Bergling
Tim "Avicii" Bergling hedras med minnesplats i Stockholm. - Foto: Amy Sussman/Invision/AP/TT Bild, Stella Pictures.

Så blir minnesplatsen för Tim "Avicii" Bergling i Humlegården

Tim "Avicii" Bergling hedras med en minnesplats i Humlegården i Stockholm. "Humlan" var Tims favoritpark, och nu får vi veta fler detaljer om hur platsen kommer att utformas.


Det var den 20 april 2018 som den svenska DJ-stjärnan och artisten Tim "Avicii" Bergling dog i Oman. Nu, nästan exakt tre år efter hans död, så får vi fler detaljer om stjärnans minnesplats i Humlegården i Stockholm.

Dagens Nyheter har intervjuat Andrea Hedin (M) som är ordförande för stadsdelsnämnden i Östermalm. Hon har tillsammans med Tims familj tagit fram förslaget om minnesplatsen för att hedra den älskade artisten. 

Tim "Avicii" Bergling växte upp på Östermalm och Humlegården var hans favoritpark. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur platsen ska se ut är ännu inte bestämt – detta då konstnärer i landet nu kommer att få skicka in förslag på installationer och hur det skulle kunna se ut. Men det finns givetvis en tanke.

– Vi tänker oss något med musik och ljussättning. Fast inte hög volym utan låg. Vi ser framför oss en lugn plats där man kan hedra Tim och lyssna på hans musik. En levande plats, säger Andrea Hedin till Dagens Nyheter.

Humlegården i höstskrud. Bildkälla: Stella Pictures.

Invigs nästa vår

Tim växte upp på Östermalm, och Tims pappa Klas Bergling berättar för Dagens Nyheter att Humlegården var Tims favoritpark och att hela familjen brukade ha picknicks där.

Invigningen av minnesplatsen är beräknad till april år 2022.

Tim Bergling blev 28 år gammal.

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101.

Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.

LÄS MER:

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia hedrar Avicii

Aviciis mamma talar ut om sorgen: "Saknaden är outhärdlig"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.