Torsdag 6 Maj
Stockholm

Emilio Ingrossos första ord efter den friande domen

Jonas Falk och Emilio Ingrosso
Emilio Ingrosso frias i Jonas Falk-rättegången. Foto: DAS HANDOUT/TT BILD, Stella Pictures.

Rättegången mot Jonas Falk, Henriette Broman och även kändiskrögaren Emilio Ingrosso är precis avklarad i Spanien. Jonas Falk och Henriette döms – men Emilio Ingrosso frias helt. Nu kommenterar Ingrosso rättegången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommaren 2010 var göteborgaren Mauritz Andersson på väg från Karibien till Europa i en segelbåt. Men säg den lycka som varar. Han greps av fransk tullpolis – som hittade 1,2 ton kokain i hans last.

Svensken Jonas Falk misstänktes för att leda den omfattande kokainligan där då Mauritz ingick. Falk dömdes till 18 års fängelse i tingsrätten, men friades i Svea hovrätt 2014.

Så snart Falk släppts fri så greps han igen och fördes till Spanien. Där misstänktes han för att ha tvättat knarkpengar, skriver Expressen. Totalt rörde det sig om 56 miljoner kronor. Pengarna ska Falk ha investerat i bland annat nattklubbar och restauranger.

Jonas Falk grips av Colombiansk polis år 2010. Bildkälla: DAS HANDOUT/TT Bild

Falks moster Hariette Broman och krögaren Emilio Ingrosso, som driver flera restauranger i Spanien, anklagades för att ha varit inblandade i pengatvätten. Detta då Ingrosso anklagats för att ha tagit emot 340 000 kronor från Hariette.

Emilio Ingrossos första ord efter rättegången

I veckan ägde rättegången rum, och både Falk och Hariette dömdes till fängelse och böter för den ekonomiska brottsligheten. Jonas Falk dömdes till 2,5 års fängelse och 50 miljoner kronor i böter. För Hariette blev straffet fängelse i två år och tre månader. Hon ska betala böter på 40 miljoner kronor.

Emilio Ingrosso blev däremot helt frikänd. På Instagram skriver Emilio om känslorna efter den friande domen.

Emilio Ingrosso friades i Jonas Falk-rättegången. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag är inte guds bästa barn. Jag har självklart sagt saker jag ångrat och som alla andra valt fel väg i livet ibland. Jag har lärt mig så mycket längs livets gång och jag lär mig fortfarande", skriver Emilio och riktar en känga mot pressen:

"Tyvärr vet jag att jag säljer pressens tidningar allra bäst som en ”bad guy”. Det spelar ingen roll om jag gör något bra. Det är bara "skiten" som hamnar i tidningen. Men jag är inte den person som media vill få mig att se ut som", skriver han.

Stöttas av Bianca och Benjamin

Apropå den friande domen skriver Emilio: "Idag bevisade jag motsatsen åter igen".

I kommentarsfältet får han peppande och fina kommentarer från barnen Bianca och Benjamin Ingrosso, och även Emilios hustru Åsa uttrycker sin glädje.

"Herreguuuud så ljuvligt skönt Emilio!!! Livet ändå!!!", skriver Åsa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela