Torsdag 6 Maj
Stockholm

Produktionsbolaget larmade aldrig om övergreppet i Paradise Hotel

Det har nu framkommit att produktionsbolaget Mastiff aldrig upprättade någon incidentrapport efter övergreppen i Paradise Hotel.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Det var under tisdagen som produktionsbolaget Nordic entertainment group valde att pausa årets aktuella Paradise Hotel-säsong samt ta ned alla släppta avsnitt från streamingtjänsterna. 

Detta efter att deltagaren Toby Johnson utsatt Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt. 

Övergreppen i Paradise Hotel är anmälda. Bildkälla: Viafree

Händelsen är nu polisanmäld. Parallellt med polisanmälan gör även produktionsbolaget Mastiff en intern utredning för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen. Dom har även gett polisen tillgång till allt råmaterial från inspelningen.

– Det är bra att polisen får möjlighet att gå igenom hela kvällens råmaterial för att få en samlad bild. Om det i materialet visar sig att vi inte har följt våra rutiner och processer på det sätt som vi borde tar vi självklart fullt ansvar för detta, berättar Claes Leinstedt, producent för ”Paradise Hotel” på Mastiff, i ett pressmeddelande.

I en intervju med Aftonbladet förklarar han även varför det tog så pass lång tid som de gjorde för dem att agera. 

– Vi har rutiner och processer för incidentrapportering som vi arbetat efter under många år och även de tidigare säsongerna. Den aktuella kvällen hade vi som vanligt samtal med deltagarna för uppföljning. Det fanns ingen incidentrapport kopplad till den aktuella händelsen att rapportera vidare. Det är också därför vår beställare Nent inte haft kännedom om det aktuella materialet. Det kan ha varit en felbedömning från vår sida, berättar han för Aftonbladet. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela