Onsdag 17 Aug
Stockholm

Meghan Markles första ord sedan omtalade Oprah-intervjun

Meghan Markle och prins Harry kommer välkomna sitt andra barn i sommar.
Meghan Markle och prins Harry kommer välkomna sitt andra barn i sommar. Foto: Kevin Hagen/TT & Frank Augstein/TT.

Efter den omtalade Oprah Winfrey-intervjun med prins Harry och Meghan Markle har det varit tyst från parets håll. Men under lördagen höll Meghan ett tal om hur coronapandemin påverkat kvinnor – där hon även pratar om sin dotter som väntas komma i juni.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit ett omtumlande år för Meghan Markle, 39, och prins Harry, 36. I början av året meddelade paret att de väntar sitt andra barn, efter att Meghan under sommaren 2020 drabbats av missfall. Paret har sedan tidigare sonen Archie, 2. 

"Archie ska bli storebror. Hertigen och hertiginnan av Sussex är överlyckliga över att de väntar sitt andra barn", sa en representant för paret i februari i år. 

En månad senare chockades hela världen när Oprah Winfreys intervju med paret sändes. Intervjun skapade stora rubriker då Meghan öppnade upp om hennes tuffa tid som ny medlem i den brittiska kungafamiljen. Hon vittnade bland annat om rasism och berättade att hon haft självmordstankar. 

Närvarade inte på begravning

Några veckor efter den omtalade intervjun med Oprah Winfrey skakades det brittiska kungahuset av ännu en chock. Nämligen att drottningens man, Prins Philip, hertig av Edinburgh, avlidit. 

Prins Harry flög då till London för att närvara på sin farfars begravning, medan Meghan stannade i parets hem i Kalifornien, USA. Anledningen till detta ska vara att Meghans läkare avrått henne från att resa under pandemin, eftersom hon är gravid. 

Första orden sedan intervjun med Oprah

Sedan intervjun med Oprah har det varit tyst från Meghans håll – tills igår, lördag. Då höll hon nämligen ett virtuelt tal under "Global Citizen VAX" – en konsert dedikerad till att samla in donationer för att kunna dela ut coronavaccin till hårt drabbade länder. I talet pratar Meghan bland annat om alla miljontals kvinnor som förlorat sina jobb i pandemins fotspår. 

Meghan säger även några ord om barnet hon bär på. 

– Min make och jag ser fram emot att snart välkomna en dotter. Det är en känsla av lycka som vi delar med miljontals familjer runt om i världen. När vi tänker på henne, tänker vi på alla unga kvinnor och flickor runt om i världen som måste få förmågan och stödet som krävs för att kunna leda oss framåt, säger hon och fortsätter: 

– Deras framtida ledarskap hänger på de beslut vi fattar och de åtgärder vi vidtar idag för att kunna uppnå en framgångsrik, rättvis, medkännande morgondag. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.