Ola Wenström
Ola Wenström plockas bort som programledare. - Foto: Stella Pictures.

Därför stoppas Ola Wenström från att leda CL-finalen

Planen var att Ola Wenström skulle leda lördagens Champions League-final mellan Manchester City och Chelsea. Men nu plockas Wenström bort med omedelbar verkan.


Sedan år 2008 har Ola Wenström varit programledare för sändningarna från Champions League.

Men början av året meddelade Wenström att han efter 13 år skulle lämna NENT. Planen var att Wenström skulle leda lördagens Champions League-final mellan Manchester City och Chelsea, och sen sluta till sommaren.

Men nu rapporterar Expressen att så inte blir fallet.

Kanalen bryter Wenströms kontrakt med omedelbar verkan, och Kim Mikkelsen som är koncernsportchef på NENT säger till Expressen att de saknar förtroende för att Wenström kommer kunna leverera en bra sändning.

Ola Wenström. Bildkälla: Stella Pictures.

Suzanne Sjögrens ord om Ola Wenström: "Trodde han kommit längre"

Mikkelsen säger även att det existerar samarbetssvårigheter. Enligt Aftonbladet handlar det om att Wenström har svårt att samarbeta med kvinnor. 

Programledaren Suzanne Sjögren berättade för Expressen att Wenström hade svårigheter med det redan år 2005.

– Ola var på krigsstigen redan 2005 på TV4 när man satsade på att rekrytera kvinnor på viktiga positioner i huset och jag minns det som att han tyckte att det rådde omvänd diskriminering. Jag trodde verkligen att han hade kommit längre än så. Som han har betett sig stundtals är förkastligt, sa Sjögren nyligen till Expressen.

Morgondagens sändning kommer istället ledas av Jennifer Kücükaslan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!