Hur mycket pengar tjänar egentligen fotbollsspelaren och tv-profilen Erik Berg?
Hur mycket pengar tjänar egentligen fotbollsspelaren och tv-profilen Erik Berg? - Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures och Sigge Klemetz/Stella Pictures

Erik Bergs otroliga miljonlön – så mycket tjänar han

Erik Berg, 32, är fotbollsspelaren som också blivit uppskattad tv-profil. I programmen "Bergs drömkåk" och "Var fan är storken?" syns han tillsammans med frun Carina Berg – och det går minst sagt bra för Eriks karriär, vilket märks på årslönen.


Den 32-årige försvararen i Djurgården, och numera tv-profilen, Erik Berg syns alltmer i media – men då i tv-program om husrenoveringar och ofrivillig barnlöshet tillsammans med frun Carina Berg

Den kombinerade karriären, på plan och på tv, verkar minst sagt ge ekonomisk utdelning. 

Erik Berg hade årslön på över 1,2 miljoner kronor

Erik Berg. Foto: Magnus Liljegren/Stella Pictures

Under 2019 drog Erik in otroliga 1 251 200 kronor. Fördelat på årets tolv månader innebär det att 32-åringen kunde plocka ut en bekväm månadslön på drygt 104 000 kronor.

Bolaget "Erik Berg AB" har miljontillgångar

I det egna bolaget "Erik Berg AB", som ägnar sig åt konsult och management inom sport och media, finns det dessutom rejäla tillgångar att ta av. 

Närmare bestämt beräknades bolagets tillgångar till 2 646 000 kronor under 2020, samtidigt som omsättningen låg på hela 2 225 000 kronor.

Erik och Carina Berg. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vinsten i bolaget då? Den landade på härliga 1 717 000 kronor samma år. Inte illa, eller hur?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.

Det jobbade Bolaget-killarna med innan succén

2 timmar sedan
Gruppen Bolaget Records har på kort tid nått extrem framgång. De toppar listor och slår rekord efter rekord i musikbranschen. Men vad arbetade de med innan genomslaget?

Kritikerna om Rushdies bok: Rörande och rolig

2 timmar sedan
"Skrämmande men hjärtevärmande, en historia om hat besegrad av kärlek" skriver The Guardians kritiker om Salman Rushdies bok "Kniv". Rushdie får beröm för att han till och med orkar skämta: Före knivattacken var han ordentligt överviktig; när han blir utsläppt från sjukhus och rehabilitering är han 25 kilo lättare, även om "det inte är en diet att rekommendera".

Därför valde Hanna att snabbt lämna Robinson – egentligen

3 timmar sedan
Det var under förra veckan som Hanna Danemyr valde att lämna Robinson 2024. Men det fanns en anledning bakom som tittarna inte fick se.

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

3 timmar sedan
Två böcker som båda präglas av gängvåldet representerar Sverige i konkurrensen om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Därmed skiljer sig Sverige från de andra ländernas nomineringar.