Måndag 26 Jul
Stockholm

Pernilla Wahlgrens ärliga svar: "Har inte alkoholproblem"

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren får frågan om hon har alkoholproblem. Foto: Stella Pictures, Stina Stjernkvist/TT Bild

Pernilla Wahlgren och bästa vännen Sofia Wistam öppnar upp sig i podden "Wahlgren & Wistam", och svarar på lyssnarnas frågor. En fråga handlar om huruvida Pernilla har problem med alkoholen eller inte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommar, sol, härliga grillkvällar och vin i glasen. Ja, för många är ett glas öl eller vin synonymt med semester och på sociala medier visar kändisar och influencers upp bilder och videos från middagar där vin eller bubbel är en självklarhet på borden.

Det är något en lyssnare av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams podd har reagerat på. Kvinnorna driver den framgångsrika podden "Wahlgren & Wistam" tillsammans, och i det senaste avsnittet svarar de på lyssnarnas frågor, och en lyssnare undrar helt sonika om Pernillas relation till alkohol.

– ”Har Pernilla ett alkoholproblem?”. Jag tänker att jag frågar den eftersom du var så full igår, säger Sofia Wistam i podden.

Pernilla Wahlgren svarar på lyssnarens fråga om alkohol. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla Wahlgren: "Trevligt att dricka"

Pernilla berättar om den föregående kvällen då hon bland annat filmade en Champagnelunch till ”Wahlgrens värld”. 

Efter att gänget filmat klart så droppade den ena efter den andra in hemma hos Pernilla på Lidingö. Hennes nära vän Johan Pråmell var med, filmteamet stannade kvar, och Pernillas pojkvän Christian Bauer anslöt även han till sällskapet.

– Så beställde vi mat från Un Poco och så satt vi kvar på terassen hela kvällen. Så det var verkligen en sån där vinlunch som övergick i middag. Och dom gångerna när man dricker då tycker ju jag att det är trevligt att dricka. Och jag blir ju ganska lättpåverkad. Det brukar ju vi skratta om, berättar Pernilla i podden.

Sofia Wistam om Pernillas drickande: "Du har inte problem"

Sofia Wistam tror att personen som har ställt frågan till Pernilla kan ha reagerat på talesättet "dricka lagom, dricka lagom" som Pernilla är känd för att säga i "Wahlgrens värld".

– Men jag då, som ser dig när du dricker, om man ska ta frågan allvarligt och den frågan är kanske baserad på ”Wahlgrens värld” med det här ”dricka lagom, dricka lagom”. Men då måste jag säga: Nej du har inte ett alkoholproblem. Däremot är du väldigt lättpåverkad så om du dricker två glas vin så blir du lurigare än vad jag skulle bli för på mig märks det ju knappt när jag dricker. Du dricker ju inte så ofta skulle jag inte säga och det går ju långa perioder där du inte har något behov av alkohol och då är det snarare jag som föreslår att vi ska dricka lite bubbel till podden och du ba ”eh nej”, säger Sofia Wistam i podden.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Bildkälla: Stella Pictures

"Jag skulle aldrig ta en återställare"

Pernilla flikar in:

– Ja jag blir ju väldigt lättpåverkad och tycker att det är trevligt men jag känner absolut inte att jag har några alkoholproblem. Jag skulle aldrig ta en återställare och jag gillar inte att dricka sprit. En god drink om den serveras absolut, men jag kan inte dricka whiskey eller rom eller gin, och är inte så mycket för drinkar. Och absolut inte shots heller. Snaps ska vi inte ens prata om. Men jag tackar inte nej till ett glas rosé eller bubbel i goda vänners lag, säger Pernilla Wahlgren.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om 6 svenska kändisar som inte dricker alkohol. Läs mer om det här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela