Benjamin Ingrosso berättar om barndomen som präglades av familjebråk i Sommar i P1.
Benjamin Ingrosso berättar om barndomen som präglades av familjebråk i Sommar i P1. - Foto: Claudio Bresciani/TT & HENRIK MONTGOMERY / TT.

Benjamin Ingrosso berättar om traumatiska uppväxten: "Kaos"

I Benjamin Ingrossos Sommar i P1 berättar han om barndomen som präglades av familjebråk från dagen han föddes. Han berättar om skyddsmekanismen och pressen på att alltid vara "den glada".


Artisten Benjamin Ingrosso, 23, är först ut i årets Sommar i P1. I programmet berättar han om barndomen, som präglades av familjebråk och det tidiga intresset för att skriva musik och bjuda på show. 

Benjamin inleder med att berätta det rådde kaos i hans familjehem innan han ens var född. 23-åringens föräldrar är Pernilla Wahlgren, 53, och Emilio Ingrosso, 55, som skilde sig 2002, efter tio år tillsammans. 

– När min storebror Oliver föds så är det frid och fröjd. Mamma och pappa är nykära och har precis fått deras förstfödde. När min storasyster Bianca föds samlas den kärleksfulla lilla familjen runt sjukhussängen och gläds åt att storebror fått en lillasyster i födelsedagspresent, säger han och fortsätter: 

–  När jag föds den 14 september 1997 så är pappa ute på Stureplan och festar. Det där försoningsligget som gjorde att jag kom till har inte direkt fått dem att hålla ihop. Tvärtom så har de typ redan gjort slut när mamma ligger där och krystar.

"Hjärtklappning varje kväll"

Benjamin berättar om de traumatiska minnena från barndomen, när familjen skrek och kastade glas under bråken som blev en del av vardagen. 

– Jag känner hjärtklappningen när jag tänker tillbaka, säger han. 

Benjamin berättar att han brukade gå in till sin mammas rum efter bråken och för att försöka trösta henne. Han förklarar att Pernilla ville hålla honom borta från bråken, men att han hörde skriken genom väggarna. 

Bildkälla: Maja Suslin / TT.

"Showandet blev min skyddsmekanism"

Benjamin förklarar att han tidigt blev intresserad av att sjunga, dansa och skådespela. Showandet blev som en skyddsmekanism för honom – samt ett sätt att sprida glädje och kärlek mitt i kaoset, berättar han. 

Även om Benjamin tyckte att det var kul att uppträda och göra folk på bättre humör så berättar han att det även blev en press att alltid behöva vara "den glada". Att han inte kände att han hade rätt att vara ledsen. 

Idag är den 23-årige artisten inte arg på någon av sina föräldrar, utan har förståelse för båda. 

– Pappa var tvungen att sticka efter all skit han fick i skilsmässan, och mamma har haft det nog jobbigt att själv ta hand om tre jobbiga barn. Men det har varit ett tungt ansvar att hela tiden behöva medla mellan mina släkter och samtidigt förstå var jag själv passar in i kalkylen, säger Benjamin i Sommar i P1

Benjamin Ingrossos ”Sommar i P1” släpptes som podd på midsommardagen kl. 07.00 och sänds kl. 13.00 i P1 och Sveriges Radio Play.

Bildkälla: Fredrik Sandberg / TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!