Bella Davis, Elisabeth Massi Fritz och Joel Kinnaman.
Nu anlitar Bella Davis advokaten Elisabeth Massi Fritz som målsägarbiträde. - Foto: Privat, Elisabeth Ohlson och Evan Agostini/AP/TT

Bella Davis anlitar toppadvokaten Elisabeth Massi Fritz

Elisabeth Massi Fritz blir svenska modellen Bella Davis målsägarbiträde i fallet mot Joel Kinnaman.
– Min klient står fast vid uppgifterna om att hon har varit utsatt för våldtäkt och hon mår i dag dåligt, säger stjärnadvokaten till Nyheter24.


Under förra veckan ansökte skådespelaren Joel Kinnaman om kontaktförbud mot svenska modellen Bella Davis, som senare slogs fast i amerikansk domstol. Han lämnade även in en polisanmälan i Sverige mot Davis, då han menar att hon riktat hot och trakasserier mot både honom och hans familj.

Davis i sin tur anklagar skådespelaren för våldtäkt som ska ha skett i New York 2018, och nekar till de påstådda hoten. Hon har även lämnat in en egen polisanmälan mot honom – och nu har en förundersökning inletts. Kinnaman skriver själv i sin tur i ett inlägg på Instagram att det sexuella umgänget skett med samtycke.

Svenska modellen Bella Davis. Foto: Privat

Bella Davis anlitar Massi Fritz

På onsdagen stod det klart att Johan Eriksson anlitats som Kinnamans försvarsadvokat. På torsdagen skrev Bella Davis i ett mejl till Nyheter24 att stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz kommer att vara hennes målsägarbiträde i fallet mot skådespelaren.

– Målsägande har valt mig som sin advokat och jag har tackat ja till hennes begäran. Jag kommer biträda målsäganden som ombud och målsägandebiträde, skriver Massi Fritz i ett sms till Nyheter24.

– Min klient står fast vid uppgifterna om att hon har varit utsatt för våldtäkt och hon mår i dag dåligt.

Elisabeth Massi Fritz. Foto: Elisabeth Ohlson

Både Kinnaman och Davis juridiska företrädare menar på att de har bevisning mot parterna. Bland annat ska det röra sig om inspelade samtal.

– All bevisning som finns kommer ges in till polis och åklagare och jag vill understryka att det är åklagaren som leder förundersökningen och det är hos polis och åklagare som förundersökning ska bedrivas och inte i sociala medier eller media, avslutar Massi Fritz.

Svenska skådespelaren Joel Kinnaman. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Båda är toppadvokater

Under gårdagen berättade Kinnamans advokat Eriksson att hans klient nekar till alla anklagelser om våldtäkt och att han under en tid känt sig väldigt hotad av Davis.

– Några närmare detaljer om det vet vi inte, men en sak vet han alldeles säkert, att han inte gjort sig skyldig till något brott mot henne.

Massi Fritz har länge arbetat med just våldtäktsmål och bland annat företrädde hon den kvinna som anmälde tv-profilen Martin Timell för våldtäkt, och nu senast en av deltagarna i årets inställda säsong av "Paradise hotel" som anmält en annan deltagare för övergrepp. Johan Eriksson företrädde Rakhmat Akilov, som dömdes till livstids fängelse för terrordådet på Drottninggatan år 2017.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

1 timme sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

2 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.