Lördag 27 Nov
Stockholm

Här är bilderna från minnesstunden för rapparen Einár

Tända ljus i Dalens Centrum där det hölls en minnsstund för artisten Einár som sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagen. Sandra Eriksson tog initiativ till minnesstunden.
Tända ljus i Dalens Centrum där det hölls en minnsstund för artisten Einár som sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagen. Sandra Eriksson tog initiativ till minnesstunden. Foto: Christine Olsson/TT

Den 19-åriga rapparen Einár sköts till döds under torsdagsnatten. Under fredagen hölls en minnesstund för den avlidne artisten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Minnesstund i Dalen

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal. Nu hålls en minnesstund för artisten i Dalen, där människor samlats för att sörja honom.

– Det var självklart för oss att komma hit idag och visa vårt stöd, berättade Andreas som befann sig på platsen för minnesstunden.

– Det är sorgligt, jag vet inte riktigt. Det är hemskt, sade några tjejer som var på plats i Dalen för att medverka på minnesceremonin.

"Inte det sista vi kommer se"

Sandra Eriksson är gymnasielärare och är även den som arrangerat minnesstunden i Dalen. Hon hade själv ingen relation till Einár, men samhället är enligt henne skyldiga de framtida generationerna att vakna till.

- Många är i chocktillstånd efter att de fick veta om det här. Det är ett tragiskt mord, men tyvärr inte det sista vi kommer se i och med detta samhällsproblem. Det är något politikerna måste beakta och stå bakom. Vi är här för att enas, stötta och sörja tillsammans, säger hon i en intervju med SVT.

Bilderna från minnesceremonin kan du se i videospelaren ovan!

Kommentera
Kopiera länk
Dela