Tända ljus i Dalens Centrum där det hölls en minnsstund för artisten Einár som sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagen. Sandra Eriksson tog initiativ till minnesstunden.
Tända ljus i Dalens Centrum där det hölls en minnsstund för artisten Einár som sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagen. Sandra Eriksson tog initiativ till minnesstunden. - Foto: Christine Olsson/TT

Här är bilderna från minnesstunden för rapparen Einár

Den 19-åriga rapparen Einár sköts till döds under torsdagsnatten. Under fredagen hölls en minnesstund för den avlidne artisten.


Rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Minnesstund i Dalen

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal. Nu hålls en minnesstund för artisten i Dalen, där människor samlats för att sörja honom.

– Det var självklart för oss att komma hit idag och visa vårt stöd, berättade Andreas som befann sig på platsen för minnesstunden.

– Det är sorgligt, jag vet inte riktigt. Det är hemskt, sade några tjejer som var på plats i Dalen för att medverka på minnesceremonin.

"Inte det sista vi kommer se"

Sandra Eriksson är gymnasielärare och är även den som arrangerat minnesstunden i Dalen. Hon hade själv ingen relation till Einár, men samhället är enligt henne skyldiga de framtida generationerna att vakna till.

- Många är i chocktillstånd efter att de fick veta om det här. Det är ett tragiskt mord, men tyvärr inte det sista vi kommer se i och med detta samhällsproblem. Det är något politikerna måste beakta och stå bakom. Vi är här för att enas, stötta och sörja tillsammans, säger hon i en intervju med SVT.

Bilderna från minnesceremonin kan du se i videospelaren ovan!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...