Tisdag 7 Dec
Stockholm

Första intervjun med Alec Baldwin efter dödsskjutningen: "En på biljonen-händelse"

Filmstjärnan Alec Baldwin sköt ihjäl en kvinna på en filminspelning av misstag.
Filmstjärnan Alec Baldwin sköt ihjäl en kvinna på en filminspelning av misstag. Foto: Jim Weber/TT

Nu öppnar skådespelaren Alec Baldwin upp sig om dödsskjutningen av kameraoperatören Haylena Hutchins under inspelningen av westernfilmen "Rust" i en intervju.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har stormats kring skådespelaren Alec Baldwin sedan den tragiska dödsskjutningen under inspelningen av filmen "Rust", där en kameraoperatör sköts ihjäl under en repetition.

Rekvisitavapnet var av misstag laddat med riktig ammunition, och när Baldwin övade på hur han skulle dra vapnet råkade han istället skjuta och träffa Halyna Hutchins, 42, som stod vid kameran.

Kulan träffade också regissören Joel Souza, 48, som stod bakom henne. Han klarade sig dock med livet i behåll. Här kan du läsa mer om händelseförloppet.

"Mitt hjärta är krossat"

Den 22 oktober gick skådespelaren ut med sina första ord om händelsen.

"Det finns inga ord som kan förmedla den chock och sorg jag känner över den tragiska olyckan som tog livet av Halyna Hutchins. En fru, en mamma och vår djupt uppskattade kollega. Jag samarbetar fullt ut med polisutredningen för att ta reda på hur denna tragedi kunde inträffa", skrev han och fortsatte: 

"Jag har kontakt med hennes man och erbjuder mitt stöd till honom och hans familj. Mitt hjärta är krossat för hennes man, deras son och alla som kände och älskade Halyna."

"Hon var min vän"

Baldwin gjorde under söndagen sin första intervjun efter tragedin. Han är noggrann med att påpeka att han inte får kommentera någonting om utredningen eftersom den är pågående.

– Hon var min vän. Hon var min vän. Dagen jag anlände till Santa Fe för att börja filma tog jag med henne ut på middag tillsammans med Joel, regissören. Vi var ett mycket, mycket väloljat team som spelade in en film tillsammans, när den här hemska händelsen inträffade.

Alec Baldwins första intervju efter skjutningen

Han berättar i intervjun att han inte bara kände Halyna utan även hennes man Matthew och deras nioårige son. 

– Han (Matthew red. anm) är överväldigad av sorg. Detta är något som... Det sker olyckor på inspelningsplatser ibland, men inte på det här viset. Det här är en "en på biljonen-händelse".

Han meddelar slutligen att det pågår ett arbete för att begränsa användandet av skjutvapen på film, något han är väldigt intresserad av att delta i.

Kommentera
Kopiera länk
Dela