Carolina Gylling får stöd av följarna efter det ärliga inlägget.
Carolina Gylling får stöd av följarna efter det ärliga inlägget. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Instagram

Carolina Gynnings nakna inlägg hyllas av följarna: "Nu känner jag mig hel"

Carolina Gynning har frontat både tidningar, dokusåpor och tv-program. Hennes liv i det offentliga satte dock sina spår på självförtroendet. I ett ärligt inlägg på Instagram berättar hon om kampen att hitta tillbaka till sig själv.


I somras fick sångerskan, skådespelerskan och programledaren Carolina Gynning, 42 och Viktor Philipsson, 35, sin första gemensamma dotter tillsammans. Här kan du läsa mer om det.

Hur många barn har Carolina Gynning?

Gynning har sedan tidigare två barn, Alicia, 9, och Adele, 7, tillsammans med Alexander Lydecker.

I ett ärligt inlägg på Instagram berättar nu den tidigare dokusåpadeltagaren och glamourmodellen hur födseln av hennes tre döttrar satte käppar i hjulen för hennes självkänsla och självförtroende.

"Brottats med ett skevt kroppsideal hela mitt liv"

Hon menar att jobba som modell och samtidigt inte vara "trådsmal" troligtvis är det värsta yrket.

"Jag skämtar ofta om allt, men om jag ska vara allvarlig har jag brottats med ett skevt kroppsideal hela mitt liv. När jag var liten var det bara bantningstips i tidningarna och sedan blev jag fotomodell. Jag fick jämt höra att om jag bara gick ner lite fler kilo så skulle jag kunna få dem bra jobben för jag hade ett vackert ansikte men min kropp var inte tillräckligt smal. Det satte sig i huvudet i massor med år. Att jag skulle se ut på ett visst sätt för att accepteras", skriver Gynning under en bild som föreställer henne och dottern Vilda.

Hon menar att hon efter tidigare graviditeter drömde om och kämpade stenhårt att få sin vältränade kropp tillbaka, trots att hon hade så ont att hon knappt kunde resa sig. Det gick ut på att träna tills blodsmaken kändes i munnen i samband med skippade måltider.

"Nu är jag tillfreds"

Men det var inte förrän födseln av Vilda som något förändrades. Gynning berättar att hon numera, efter sin tredje graviditet, älskar sin kropp igen.

"Tre gånger skulle min kropp växa bära och föda och nu är jag tillfreds."

Hon fortsätter:

"Tack Vilda min lilla läkande unge för den lärdomen. Utan dig hade jag fortfarande plågat mig själv. Nu ska jag träna för att bli stark och njuta av all sorts mat."

Möts av hyllningar

Inlägget blev snabbt uppmärksammat.

Några av de som skickar kärlek i form av hjärtan är bland andra forna dokusåpadeltagaren och blivande mamman Nina Glimsell och Roy Fares.

Hennes andra följare tackar hjärtligt för ärligheten och skriver att Gynning är en stor förebild:

"Den här bilden kommer att hjälpa så otroligt många! Tack för att du vågar."

"Så fint du skriver. Hoppas det läses av dem som mest behöver."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!