Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är filmerna du måste se om

- 05/06/2014, 11:05 -
Filmen Léon med Natalie Portman och Jean Reno kvalar in på listan.
1 av 2

Filmen Léon med Natalie Portman och Jean Reno kvalar in på listan.

Precis som "American History X".
2 av 2

Precis som "American History X".

Let's face it, den svenska sommaren kommer till störst del att bestå av skitväder. Sörj inte - passa istället på att se om lite gamla godingar.

They don't make them like they used to. Nyproducerad film är inte lika bra. Skippa timmarna vid filmhyllorna och greppa dessa så lovar vi dig en filmkväll i världsklass.  

American History X. Ännu en film som ligger rätt i tiden. Hur en nynazistledare dras mellan sitt gamla liv och viljan att skaffa ett nytt.

Saving Private Ryan. De som inte gick och röstade i år kan ju ta sig en funderare på hur de vill att framtiden ska se ut. I denna film får man bevittna vad om kan hända med fel personer kommer till makten och hur människor drabbas av krig.

Leon. Den här filmen visar den fina vänskap som kan skapas mellan två främlingar trots extrema omständigheter. Vacker på väldigt många sätt.

Star Wars. Vad hände med Star Wars-maraton? Dessa filmer är både underhållande, djupa och helt fantastiska. Yodas vishet, de lurviga ewaksen, den då extremt snygga Harrison Ford och det konstanta kriget mellan den onda och den goda sidan.

Alien-filmerna. I dagens monsterfilmer får man se alldeles för mycket. Oftast blottar de monstret redan under anslaget. I Alien tvingas du sitta på spänn från första scenen och än i dag grämer jag mig för att gå ner i min mörka källare.

Dansa med vargar. Vikten av att vara öppensinnad och kunna omvärdera sina åsikter.

Gudfadern. Enligt Oscarsjuryns utlåtande: 1900-talets bästa film. Det här är också filmerna som visade oss att om folk inte gör som du säger - ge dem ett erbjudande de inte kan tacka nej till. Musiken är i en klass för sig.

Good Will Hunting. Matt Damon gör sin bästa roll någonsin i filmen som visar oss hur viktigt det är att uppmuntra de elever som inte faller in i ramen. Många av dem kan vara potentiella Nobelpristagare.