Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BB-Sipans våldsamma historia - dömd för misshandel och narkotika

- 24/02/2012, 14:37 -
Även Rodney Da Silva var dömd för flera brott när han gick in i "Big Brother"-huset.
1 av 3

Även Rodney Da Silva var dömd för flera brott när han gick in i "Big Brother"-huset.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

"Vi har begärt utdrag ur polisregistret på samtliga deltagare", förklarar Pelle Porseryd.
2 av 3

"Vi har begärt utdrag ur polisregistret på samtliga deltagare", förklarar Pelle Porseryd.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Sipan Cakir har ett kriminellt förflutet.
3 av 3

Sipan Cakir har ett kriminellt förflutet.

DANIEL OHLSSON/TV4

Sipan Cakir, 23, deltagare i årets "Big Brother" har flera domar i bagaget. Däribland misshandel. Big Brother-produktionen ser inga risker.– Vi har inte ansett att det ligger personen i fatet, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Nyheter24 kan i dag berätta att Sipan Cakir, 23, från Örebro dömts för flera brott de senaste åren. 2005, då han endast var 16 år gammal, dömdes han för misshandel.

Efter detta har Sipan Cakir dömts för narkotikabrott fyra gånger sedan 2006. I april 2010 dömdes han för att ha innehaft 2,98 gram cannabis och 4,88 gram hasch.

I en av domarna från 2008 framgår det att "Big Brother"-deltagaren missbrukat cannabis sedan i 16-årsåldern. Trots erbjudande från ungdomsenheten om att genomgå rehabilitering har Sipan Cakir uteblivit från sina besökstider.

Våldsbrott även förra säsongen

Även i förra årets säsong av "Big Brother" fanns det deltagare med domar i sitt förflutna. Däribland Rodney Da Silva, 23, som när han gick in i huset var dömd för bland annat rattfylleri, stöld och våld mot tjänsteman.

– Jag förstår inte hur de kunde släppa in honom, sa en vän nära Rodney till Nyheter24.

"Vi har resonerat kring de olika fallen"

Då såg "Big Brother"-produktionen ingen fara i att släppa in Rodney Da Silva i huset. Inte heller med Sipan Cakir ser man några risker.

– Vi har begärt utdrag ur polisregistret på samtliga deltagare. Vi har resonerat kring de olika fallen och slutligen valt att ta med deltagaren och därför ansett att de eventuella domarna inte ligger den i fatet, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.