Måndag 27 Sep
Stockholm

Stor intervju: Paulina "Paow" Danielsson

1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Paulina Paow Danielsson om sverigedemokraterna, Hugo Rosas, Nemo Hedén, om att inte vara omtyckt och om varför hon hatar Kissie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vilken blir den största förändringen i ditt liv när du fyller arton?

– Att jag får gå ut på krogen och festa med mina vänner. Jag ska nog öppna en egen klubb, det har jag velat länge. En artonårsklubb så att alla fjortisar har någonstans att gå.

– Jag åkte fast för falskleg för ett tag sedan på Laroy, nämligen. Någon kände igen mig i kön. Så vakten ropade "Paulina" och då vände jag mig om fast det stod ett annat namn på legget. Han sa "din fanclub har skvallrat". Så polisen kom och fick köra hem mig. Det var jättepinsamt. Alla i kön skrattade. Pappa sa att jag var sopig.

Hamnar du ofta i slagsmål?

– Nej, fina tjejer slåss inte. Det enda slagsmål jag varit i var när jag och Kissie slogs på en restaurang. Men förr hamnade jag ofta i tjafs. När jag går på fest är det ofta många som är otrevliga, driver med mig och gömmer mina skor. En annan gång var jag på väg ut från toaletten, då puttade en tjej till dörren så jag ramlade ner på golvet, då puttade jag upp dörren tillbaka och då gav hon mig en örfil. Bara för att jag är jag. Många tjejer är avundsjuka. Killar brukar vara trevliga, nästa lite rädda för mig.

Varför är människor otrevliga mot dig?

– Så fort en tjej ser en annan tjej som ser bra ut, eller kanske har mer pengar, då ger man sig på den. Jag är likadan.

Har du skrivit någonting i bloggen du ångrar?

– Jag kan ångra att jag hängde ut Dessie. Det har ju lett till att vi inte är vänner längre, även om vi börjar hitta tillbaka till varandra i dag.

Men ni var bästa kompisar förr?

– Ja, när jag träffade Dessie var hon väldigt osäker och fjortis. Vi sminkade oss tillsammans, stoppade papper i behåarna och satt och posade i webbkamerorna. Vi satt och låtsades dricka kaffe, fast det egentligen var läsk i kaffemuggarna. Det var tack vare Dessie jag började blogga.

Varför slutade ni vara bästa kompisar då?

– Jag var lite bitchigare när jag var yngre och körde ganska mycket med henne. Kunde be henne hämta grejer och sånt. Jag var ganska taskig mot henne. Fast Dessie hade fler läsare än jag på bloggen, och då började hon använda det mot mig när vi bråkade. Så vi började dra varandra i håret några gånger.

– Vi brukade sitta bredvid varandra och blogga, hon la ut fula bilder på mig. Till sist hade vänskapen inte så stor betydelse, allt handlade om våra bloggar. Men häromdagen ringde hon mig och frågade om vi kunde träffas, och då gjorde vi det, och på sistone har vi hängt lite. Men hon är inte samma människa som hon var innan.

– Jag tycker om henne men hon har blivit väldigt fisförnäm och "Stureplan". Men samtidigt är hon ju en gullig tjej. Hon använder sitt nya självförtroende fel. Hon låtsas vara bättre än andra.

Pengar och sverigedemokraterna

Hur mycket tjänar du i månaden?

Kissie säger ju att hon tjänar 90 000, det är bullshit. Dessie tjänar mer än hon. Det är svårt att hitta annonsörer till Kissies blogg, ingen vill ju annonsera där och synas i samma sammanhang som hon. Jag tjänar väl mellan 17 000-30 000, det är olika summor olika månader. När jag inte reser lägger jag undan ungefär 6 000 varje månad.

Var bor du?

– Jag och Hugo hyr en lägenhet på Söder av min pappa. Det är en fyra och en halva.

Är det inte märkligt att vara sverigedemokrat när ens pojkväns ena förälder kommer från Chile?

– Jag är inte sverigedemokrat, däremot tycker jag att de har några bra punkter, precis som jag kan tycka att sossarna har bra punkter. Sverige är för fega i sin invandringspolitik. Tänk dig att sju procent av din skatt går till invandrare som ska lära sig svenska. Trots att det inte finns bostäder. Och så ska vi släppa in massa folk från andra länder som har svårt att anpassa sig och svårt att lära sig svenska.

Vad tycker du man ska göra med folk från krigsdrabbade länder då?

– Man ska hjälpa dem i deras hemland i stället för här i Sverige.

Det är krig i deras hemland, det finns tusentals soldater där men de kan inte skydda civilbefolkningen.

– Jag har ingenting emot invandrare på det sättet. Jag är mest irriterad på skatten.

Är det verkligen så farligt att betala några kronor extra för att människor inte ska behöva frukta för sina liv?

– Jag tycker inte att det är Sveriges ansvar. Jag tycker att Sverige släpper in för många invandrare.

Blir du aldrig rädd att något ska hända dig när du skrivit något kontroversiellt?

– Om det skulle hända någonting skulle det ju bara visa hur rätt jag har. Oftast är det ju invandrare som gör sånt, vad jag har sett.

Spelar det någon roll vilket land personen i fråga kommer ifrån?

– Alltså blattar… vet du inte vad det är. Jag menar inte invandrare utan typ tjejer som går runt i mjukisbyxor och säger "ey, brushan".

Jaha. Du menar "kickers" som vi sa på 90-talet?

– Ja, precis. Det är en stil mer än att komma från något land.

Är det inte bara så att du är lite rädd för dem?

– Jo, lite kanske. Särskilt om man träffar fulla tjejer som ska fråga varför jag är sverigedemokrat. Men sen när jag förklarar vad jag tycker, att jag bara tycker att det räcker med invandrare i Sverige, så brukar de vara rätt trevliga. Jag har ju faktiskt inget emot invandrare. Dessutom gillar jag inte svenska killar utseendemässigt. Och utländska tjejer är ofta mycket snyggare än svenska också.

Är det inte bara så att du är lite rädd för konkurrensen då?

– Ja, kanske. Nej, jag vet inte.

Pojkvännen Hugo Rosas

Hur var din och Hugos första kyss?

– Han hånglade med mig och min tjejkompis samtidigt.

Tycker du inte det var märkligt att han gått från Linda Rosing, som är så mycket äldre än han, till dig, som är fyra år yngre än han?

– Jo… Men Hugo har alltid varit en kille som haft många tjejer, haft mycket sex, hängt på Stureplan och alltid haft med sig ett hemsläp. När han träffade Linda Rosing så hade han just gjort slut med en tjej och var ledsen, och då sökte hans polare åt honom in till programmet. Han kan charma vem som helst.

Vad är det finaste du gjort för honom?

– Länkat hans blogg. Nej, jag vet faktiskt inte.

Historien med Nemo

Berätta om ditt omtalade snedsteg med Nemo Hedén.

– Under den tiden det hände hade jag och Hugo en väldigt dålig period. Han visade inte för mig att han tyckte om mig. Han störde sig på mig, jag störde mig på honom. Från början var jag och Nemo bara bra kompisar och vi åkte till Göteborg för att vara med i Debatt tillsammans. Då gjorde vi inget, men han sa att "Gud vad jag skulle vilja ligga med dig om du inte hade haft pojkvän".

Var du intresserad av honom då?

– Nej, absolut inte. När vi kom hem till hotellet så hade han glömt sin nyckel någonstans, så jag lät honom sova i mitt rum medan jag gick ut och festade, han var nämligen jättefull. När jag kom hem så lade jag mig bredvid honom, och han försökte hålla på med mig hela natten, jag tyckte det var skitjobbigt. Det var lite stelt dagen efter, men vi var ju ändå kompisar.

– Så vi fortsatte umgås, trots att Hugo inte ville det. Nemo har någonting som förtrollar omgivningen, han är en sårad själ människor drar sig till och vill ta hand om. Så åkte vi på den där hemmafesten i Danderyd, men jag ville inte det, eftersom jag märkte att det började tända till mellan mig och Nemo.

– På den där festen ledde det ena till det andra och vi hade sex. Tre veckor senare kom det ut på Kissies blogg, och sen pratade jag med Nemos kompis på telefon och han spelade in samtalet och det kom ut på internet. Så då erkände jag för Hugo. Han tog sina saker och stack, kallade mig "äcklig hora".

Hur lyckades ni lappa ihop det igen efter det?

– Jag åkte till Thailand med min mamma. Jag behövde tid att tänka. När jag kom hem så träffades vi och jag sa att om han ville försöka så ville jag också det.

Relationen till Kissie

Din konkurrent och bittra fiende Kissie opererar sig ofta, är det något du också skulle kunna tänka dig att göra?

– Jag ska fixa mina tänder så att jag får Hollywoodsmile. Gud måste ha varit packad när han gjorde min tand, den är helt sned. Man tar ut fyra tänder och sen trycker de in nya plasttänder istället. Det kostar 70 000 kronor. Men det är värt det. En tandställning kostar 100 000 kronor.

Har inte du och Kissie varit vänner?

– Kissie gjorde min och Dessies blogg stora. Från början hade vi bara två-tretusen läsare om dagen. Kissie började hänga ut oss i sin blogg och då började folk läsa våra. Vi dubblade vårt läsarantal. Sen blev jag vän med en av hennes vänner och jag och Kissie träffades, gick ut och shoppade tillsammans.

– Då hade jag och Dessie blivit ovänner, så jag och Kissie kunde sitta i flera timmar och snacka skit om Dessie. Och jag visste ju alla Dessies hemligheter, så jag berättade alla hemligheter om Dessie för Kissie. Jag tyckte om Kissie. Men sen började hänga mer med Amir ensam, och då blev Kissie sur och började håna mig också. Sen skrev hon det där om mig och Nemo och sedan dess hatar jag henne. Det var fult gjort, där gick hon faktiskt för långt. Jag tror att hon är avundsjuk på mig, jag har allt som hon inte har. Förutom fula tänder.

När jag gjorde research så hamnade jag på en Flashbacksida där medlemmarna satt och diskuterade dina bröst och skickade länkar till varandra med avklädda bilder på dig. Tycker du inte att det är lite obehagligt. Du är ju trots allt bara 17?

– Det är ju porrskadade gubbar. Om jag lägger ut en bild på min kropp så är hälften jättepositiva och resten skriver att jag är en ful och fet hora. Jag tar inte åt mig för att jag vet att jag har en snygg kropp. Det enda jag vill fixa är tänderna, så det svider lite när folk tar upp det. Det är lite småkänsligt. En annan grej som gör mig ledsen är när folk utnyttjar mig. För jag är väldigt generös. Det är svårt att veta vilka som är mina riktiga vänner, många tjejer vill ju bara utnyttja mig. Min bästa vän är Hugo, det är bara honom jag litar på.

Det känns som att Kissie, Dessie och du har en gemensam nämnare där. Ni har inte så många riktiga vänner. Har ni offrat dem för era bloggar?

– Ja, kanske. Det är inte jag som börjar vara elak, utan folk kan vara ute efter att få en länk och så. Jag kan bli ledsen när jag öppnar mig för någon och sen hamnar det på någon blogg, en detalj eller något om att jag har haft det dåligt hemma. Jag berättar inte sånt för någon längre.

FOTNOT: I själva verket går bara 0,07 procent av de totala skatteintäkterna i Sverige till svenskundervisning för invandrare.

Källa: SCB och SFI.

Kommentera
Kopiera länk
Dela