Tisdag 15 Jun
Stockholm

Widerstedt får 10 000 för dödshoten

Hanna är missnöjd med domen mot den unga man som hotat henne till livet via ett klipp på Youtube.
1 av 3
Hanna är missnöjd med domen mot den unga man som hotat henne till livet via ett klipp på Youtube. Foto: DANIEL OHLSSON/TV4
12 000 kronor ska hon få, skriver hon på sin blogg.
2 av 3
12 000 kronor ska hon få, skriver hon på sin blogg. Foto: Stella Pictures
Hanna deltog i "Big Brother" 2012 - men publicerade sina uppmärksammade videoklipp, bland annat "Jag hatar turkar", innan sin medverkan.
3 av 3
Hanna deltog i "Big Brother" 2012 - men publicerade sina uppmärksammade videoklipp, bland annat "Jag hatar turkar", innan sin medverkan. Foto: Daniel Johansson/STELLA PICTURES

Hanna Widerstedt är missnöjd efter rättegångens slut. — För att ha haft ångest i veckor ska jag då få en sån liten summa, skriver "Big Brother"-profilen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så hotade han Hanna
— Ett meddelande till Hanna Widerstedt. Som snackar skit om turkar. Du din äckliga hora, du har gått över gränsen nu. Du snackar för mycket om turkar. Jag och mina bröder, vi är efter dig, din äckliga fitta. Och när vi får tag på dig, du känna batongen, säger den maskerade unga mannen hotfullt i videon som publicerades på Youtube.

Mannen visar även upp en batong och ett föremål som liknar ett vapen och beskriver sedan utförligt hur han bland annat ska skjuta bloggerskan tio gånger. Han gör det sedan klart att inte skämtar.
I veckan kom domen mot den unga man som hotat bloggerskan och "Big Brother"-profilen Hanna Widerstedt, 20, till livet efter att hon publicerat en kontroversiell video kallad "Jag hatar turkar" på Youtube.

Enligt domen som Nyheter24 tagit del av döms gärningsmannen till att betala 10 000 kronor inklusive ränta i skadestånd till Widerstedt - men hon är missnöjd.

— Tydligen ska 12 000 vara mycket för ett skadestånd? 12 000 fucking kronor är ingenting. För att ha haft ångest i veckor ska jag då få en sån liten summa pengar?, frågar hon sig i bloggen. 

"Svårt att sova på nätterna"

Bloggerskan har tidigare öppet berättat om hur hon haft svårigheter att leva ett normalt liv efter hoten.

— Jag hade väldigt svårt att sova på nätterna, vågade inte gå till ICA och handla med mera. Det har påverkat mig enormt, på många sätt är jag också mycket starkare men givetvis är jag orolig. 

— Åker aldrig tunnelbana längre, har alltid någon med mig vart jag än ska, skrev bloggaren öppenhjärtligt i ett inlägg i mitten på juli. 

Gärningsmannen döms även till ungdomsvård. 

Både den unga killen och bloggerskans videoklipp är sedan länge raderade av Youtube på grund av stötande material.
Kommentera
Kopiera länk
Dela