Läs mer om hur Tyra klättrade upp på stegen här.
1 av 11
Läs mer om hur Tyra klättrade upp på stegen här. - Foto: Stella Pictures
Tyra Sjöstedts karriär började som modell.
2 av 11
Tyra Sjöstedts karriär började som modell. - Foto: Stella Pictures
Tyra som nu är 26 år har varit med redan från start när bloggarna började växa och få större makt i samhället.
3 av 11
Tyra som nu är 26 år har varit med redan från start när bloggarna började växa och få större makt i samhället. - Foto: Stella Pictures
Hon har hela tiden lagt stor vikt på att publicera mycket bilder för läsarna och låta den få följa med in i hennes vardag.
4 av 11
Hon har hela tiden lagt stor vikt på att publicera mycket bilder för läsarna och låta den få följa med in i hennes vardag. - Foto: Stella Pictures
Hon är alltid klädd i roliga outfits när det vankas gala.
5 av 11
Hon är alltid klädd i roliga outfits när det vankas gala. - Foto: Stella Pictures
Tyra har fått ta mycket skit i bloggen när läsarna tyckt att hon varit för deppig i sina inlägg. Men hon har lärt sig att peka finger åt det, go Tyra!
6 av 11
Tyra har fått ta mycket skit i bloggen när läsarna tyckt att hon varit för deppig i sina inlägg. Men hon har lärt sig att peka finger åt det, go Tyra! - Foto: Stella Pictures
Hon har alltid inspirerat med sina outfit som både kan vara nytänkande och klassiska, som här i en Michael Kors trenchcoat.
7 av 11
Hon har alltid inspirerat med sina outfit som både kan vara nytänkande och klassiska, som här i en Michael Kors trenchcoat. - Foto: Stella Pictures
Tyra har valt att inte bara visa den glada, lyckliga sidan utåt i bloggen. Läsarna har även fått ta del av hennes depressioner, vilket det har funnits delade åsikter om i kommentarsfältet.
8 av 11
Tyra har valt att inte bara visa den glada, lyckliga sidan utåt i bloggen. Läsarna har även fått ta del av hennes depressioner, vilket det har funnits delade åsikter om i kommentarsfältet. - Foto: Stella Pictures
Just nu är hon aktuell med sin debutbok Från blogg to buisness.
9 av 11
Just nu är hon aktuell med sin debutbok Från blogg to buisness. - Foto: Stella Pictures
Ett eget klädmärke och webshop har hon även hunnit med.
10 av 11
Ett eget klädmärke och webshop har hon även hunnit med. - Foto: Stella Pictures
Att vara ägare till två av Sveriges största bloggar, driva ett eget klädmärke och nyligen givit ut en bok har lett till en välförtjänt lön.
11 av 11
Att vara ägare till två av Sveriges största bloggar, driva ett eget klädmärke och nyligen givit ut en bok har lett till en välförtjänt lön. - Foto: Stella Pictures

Så blev Tyra Sjöstedt Sveriges största bloggare

DEL2. Förra veckan avslöjade Nyheter24 att Tyra Sjöstedt tjänade
strax över en halv miljon kronor förra året. Och hon har bloggen att tacka. Emma Malmlöf reder ut hur det började och vad som stått i vägen.


Mer om Tyra

2010 grundade Tyra Sjöstedt företaget Style by Tyra som säljer smycken, accessoarer och kläder på internet. 

I juli öppnade företaget en fysisk butik iNorrköping och senare även i Stockholm.

En18-årig Tyra Sjöstedt kliver av planet i Shanghai. Efter ett avhoppi en skönhetstävling ska hon representera Sverige i deninternationella tävlingen Miss World. Finalen sågs av 100 miljonertittare.

Tyra levde ett spännande liv. Musikvideosinpelningar, modevisningar,omslag och höga klackar på catwalken. Hon var tidigt ute, de flestabloggade inte ens med bilder vid den här tiden.

– Jag bestämde mig för att min blogg skulle inehålla massor av bilder. Varje dag ställde jag mig med Ericsson-telefonen framför spegeln och plåtade av min spegelbild. Och så skrev jag vad jag pysslat med under dagen, berättar Tyra i sin nya bok ”Från blogg till business”.

Pånågra veckor hade hon samlat ihop omkring hundra läsare per dag. Enskjuts i rätt riktning fick hon när den redan etablerade Isabella "Blondinbella" Löwengrip länkade till henne efter ett inlägg Tyra skrivit om retuschering imodellbranschen.

Över en halv miljon tittare

Efteratt hon senare blivit värvad av tidningen Vecko Revyn gick det bara uppåt. När hon tillsammans med Blondinbella drog igång webbshowen "Bella & Tyra Show", på Nyheter24 blev succén över förväntan. Över 100 000 personersatt vid datorerna vid första sändningen, en siffra som ingen varberedd på och Nyheter24:s servrar kraschade. 

Som mest hade programmet 700 000 tittare.

I samband med showens sista avsnitt slutade Tyra blogga påNyheter24. Men Tyra behövde ingen nyhetssajt som plattform för attklara sig. Hon stod stadigt på egna ben.

Tillsammansmed en vän startade hon webbshoppen Style by Tyra. Duon köpte insmycken för 36 000 och hade första månaden sålt för 176 000. Bara ett halvår efter start var shoppen Sveriges störstamed smycken på nätet. 

Även den kommande klädförsäljningen gickbra. Profiler som Molly Sandén, Linda Skugge, Jessica Almenäs ochGry Forssell visade upp plaggen.

Anklagadför att kopiera annat märke

Menmed framgång kommer ofta bakslag. Efter att en leverans medegendesignade bikinis lagts upp på sajten svämmade Tyras blogg överav kommentarer som anklagade henne för att plagiera det välkändamärket Victoria's Secret.

– Men sen när skjortor och bikinis som jag släppte förra året kom ut på Gina Tricot detta år - då var det ingen som sa ett skit. Det är kul att störa sig, det är kul att snacka om något, har Tyra skrivit i sin blogg.

Är personlig

Förra året drog hon i snitt in strax över 50 000 i månaden. Att hon har lyckats inom sin genre är det inga tvivel om. Nu kan även läsarna ta del av hennes personliga tips. I den nyutgivna boken "Från blogg till business" skriver Tyra inte bara om sin resa, utan också om knepen som gör att man kan börja tjäna pengar på bloggen. 

26-åringen har det senaste året vunnit många läsare på att vara personlig. Hon har öppet berättat om självmordstankar, ångest och att gå in i väggen. Något som givit henne uppmärksamhet   för annat än bara ett vackert ansikte. 

Nyheter24 har tidigare rett ut hur Angelica Blick blev bloggvärldens stjärnskott

Se Style by Tyras fashionshow här:


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

1 timme sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.