Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kissie uppmanar till narkotikasmuggling

- 13/12/2012, 16:45 -
Här tipsar Kissie om den olagliga sajten.
1 av 4

Här tipsar Kissie om den olagliga sajten.

Stella Pictures/Faksimil kissies.se

Företagets annons - precis intill blogginlägget.
2 av 4

Företagets annons - precis intill blogginlägget.

Faksimil kissies.se

Flera bloggbesökare har reagerat på Kissies inlägg.
3 av 4

Flera bloggbesökare har reagerat på Kissies inlägg.

Robert Eklund/Stella Pictures

Alexandra Nilsson med sin bror Peter "Peter08" Nilsson.
4 av 4

Alexandra Nilsson med sin bror Peter "Peter08" Nilsson.

Yessica Thor/Stella Pictures

Bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson tipsar om en sajt där man olagligt kan beställa hem mediciner och narkotikaklassade preparat. Men även skönhetssajten Improveme.se har tipsat om sidan.

För en månad sedan länkade bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson, 21, till en antimuslimsk tidning. Nu tipsar hon om en läkemedelssajt som säljer narkotikaklassade läkemedel. 

– Har fått ett tips från en polare som använder sig av en ny bekväm tjänst där man slipper allt jobbigt med läkarbesök om man till exempel behöver lite sömntabletter eller värktabletter med mera. Ja det finns hur mycket olika saker som helst att välja mellan, vet inte ens vad allt är till för, skriver bloggerskan.

"Totalförbjudet"

Via sajten kan man på engelska tala med en läkare över Skype. Därefter får man ett recept hemskickat så att man själv kan hämta ut medicinen via ett apotek. Men i flera fall har läkaren skickat mediciner direkt hem till patienten, något som bryter mot lagen. Bland preparaten återfinns valium och olika mediciner inom gruppen benzodiazepiner.

– Då råder det ingen tvekan, då kan tullen ingripa eftersom det är narkotikaklassade medel, säger Lars Hansson, Tullverkets specialist på narkotika, till Nyheter24.

Om det fastnar i tullen kan personen som beställt det straffas.

– Då är det narkotikasmuggling, säger Hansson.

Enligt Livsmedelsverket spelar det ingen roll att man får ett recept utskrivet av läkaren. Svenska regler kräver att man träffar patienten för att kunna säga vilka mediciner han eller hon behöver.

Företaget hävdar dock att proceduren skulle vara laglig, enligt de jurister företaget som drivs från Polen varit i kontakt med. 

– Det är läkarens ansvar under vilka former han tycker han kan ordinera ett visst läkemedel, skriver företagets marknadsförare Jan Svensson i ett mejl till Nyheter24.

Annonserar på bloggen

Företaget har även en annonsplats på den välbesökta bloggen. Utöver det har plattformen Improveme som Kissie bloggar under skrivit en artikel om sajten som pushar för tjänsten och länkar till hemsidan. "Läs mer eller boka din konsultation här", står det. Enligt uppgifter till Nyheter24 förekommer annonsen även hos fler bloggar på plattformen.

I bloggerskans kommentarsfält har läsarna nu reagerat. Fler hotar med eller uppger att de polisanmält inlägget.

– Det är ju ett guldläge för vilken missbrukare som helst! Självklart kommer behovet att finnas för dem. Dessa mediciner ska inte vara lättillgängliga, skriver en anonym.

Nyheter24 har sökt Improves vd Daniel Nyhlén som också är chefredaktör på Improveme.se.

Inlägget, som lades upp på onsdagen, var på torsdagseftermiddagen nedplockat.